Hartauskirjoitukset Lammi Tuulos

Suuntaa etsimässä

Iina Sundberg Kuva: Maria Ilonen

Yksi arkipäivän tuskastuttavista virheilmoituksista on ”GPS signaalia ei löydetä”. Ehkä tavoitat sen tunteen, miten tuo viesti saa kylmän hien nousemaan pintaan tai pinnan kiristymään kriittisellä hetkellä. Kun olet ajamassa autolla vieraassa paikassa tai samoilemassa oudossa maastossa ja yhtäkkiä puhelimen karttasovellus kertoo, että sijaintiasi ei enää löydetä. Yhteyttä taivaalle ei ole. Silloin ei auta muuta kuin pysähtyä, katsoa ympärilleen ja etsiä itsensä uudelleen kartalta.

Elämässä on hyvä välillä pysähtyä pohtimaan, mihin suuntaan on menossa ja minkä signaalien varassa elämässä suunnistaa. Onko oma suunta jonkin sellaisen varassa, joka voi kadota yllättäen? Joskus tuollaiseen pohdintaan sysää jokin odotettu muutos, vaikkapa uusi elämänvaihe, mutta valitettavan usein jokin odottamaton, sellainen joita kutsumme kriiseiksi. Silloin tunne voi olla samankaltainen kuin oman sijainnin kadottaminen hetkeksi kartalta.

Myös kristitylle yhteys taivaalle on vähintäänkin yhtä tärkeää kuin gps:n varassa liikkuvalle. Jumalan antamat koordinaatit elämään löytyvät Sanassa ja rukouksessa, hänen johdatuksessaan. Sitä on hyvä kysellä kun on epävarma omasta suunnasta tai elämän merkityksestä. Jos yhteys taivaalle tuntuu olevan kadoksissa, voi aina pysähtyä, hengittää ja rukoilla Jumalaa, joka on taivaassa. Kun elämän muistaa olevan Jumalan varassa voi kokea yhtä suuren huojennuksen tunteen kuin oman sijainnin palautumisessa kartalle.

”Tutki minut, Jumala, katso sydämeeni. Koettele minua, katso ajatuksiini. Katso, olenko vieraalla, väärällä tiellä, ja ohjaa minut ikiaikojen tielle.” Ps.139:23-24

Iina Sundberg
Kirjoittaja on Lammin seurakunnan vt kappalainen.

 

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski