Hartauskirjoitukset Lammi

Taivaallinen konfirmaatio

Lammin kirkko

Ensi sunnuntaina olemme kolmiyhteisen Jumalan edessä kolmena konfirmaationa kolmen mahtimiehen kanssa. Lammilla konfirmoidaan kesän viimeiset riparilaiset koronan vuoksi kolmessa erässä. Kesä on ollut jännittävä vanhoille työntekijöillekin: Ovatko tehdyt varotoimenpiteet olleet riittäviä? Ainakaan tätä kirjoittaessa ei ole tullut mistään päin Suomea tietoa että Korona olisi levinnyt juuri rippikoulujen kautta. Toki kesää on vielä jäljellä, joten koputetaan puuta.

Ensi sunnuntaina konfirmoitavat puetaan alboihin muistuttamaan kastemekosta ja siitä hetkestä, kun meidät kastettiin Jumalan yhteyteen. Nyt kun kasteopetus on myös suoritettu, niin konfirmaatiossa tuo usko vahvistetaan.

Eräänlaisen konfirmaation läpikävi myös Jeesus. Kirkastussunnuntaina muistelemme tapahtumaa, kun hän nousi vuorelle Pietariin, Jaakobin ja Johanneksen kanssa. Tuolla heille ilmestyi Elia ja Mooses. Jeesuksen vaatteet hohtivat niin kirkkaana ettei se ollut maalliseseti mahdollista.

Nuo uskomme mahtimiehet, Jeesus, Mooses ja Elia vaihtoivat ajatuksia mutta meille ei ole säilynyt tietoa, mitä he keskustelivat tässä tilanteessa. Opetuslasten reaktio taas on säilynyt meidän päiviin asti: He hämmästyivät ja pelkäsivät. Opetuslapset menivät niin hämilleen että olivat rakentamassa kolmea majaa, jotta taivaallisten vieraiden olisi hyvä olla.

Itse Jumala puuttui tilanteeseen toteamalla Jeesuksen rakkaaksi pojakseen ja pyysi ihmisiä kuuntelemaan häntä. Mikäpä voisi olla lohdullisempi sanoma korona kesän keskelle niin konfirmoitaville kuin meille muillekin: kuuntele Jeesusta.

Voimia ja Siunausta kesään.

Sami Laulajainen
Kirjoittaja on Lammin seurakunnan nuorisotyönohjaaja.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat