Hartauskirjoitukset Lammi

Usko tai älä!

P.T. Juntumaa. Kuva: Keski-Hämen kuva-arkisto

PT Juntumaa

Ikinä en olisi tuotakaan uskonut! – Näitä tunteita, ajatuksia ja kommentteja riittää. Kaikkea tapahtuu, hyvää ja pahaa. Koronavirus ja varsinkin sen seurausvaikutukset olivat ainakin meille tavallisille tallaajille täysin odottamattomia. Itse en todellakaan olisi uskonut, että eurooppalaiset käyttävät vielä joskus maskeja arjessaan kuten vuoden 1918 espanjantaudin riehuessa.

Sanotaan, että suomalainen ei usko ennen kuin näkee. Joskus tähän joutuu lisäämään: eikä sen jälkeenkään. Kuinka paljon lienee asioita, joita emme ikinä olisi uskoneet tapahtuvan. Uskoimme vasta, kun emme muuta voineet. Oudointa kaikessa lienee lopulta se, että asenteet eivät silti näytä juuri muuttuvan. Nytkin arvelemme, että kunhan koronasta päästään, kaikki on taas hyvin.

Tuskin on. Maailma tulee muuttumaan jatkossakin tavalla, josta puhuminen saa useimmissa aikaan torjuntaa. Tieto tulevasta on Raamatussa. Monien yksityiskohtien tulkinta on haastavaa, mutta päälinja on selvä: nykyinen maailmanaika etenee kohti loppuaan, ja uusi on murtautumassa esiin. Se uusi on parempi, onneksi. Nykymenoa ei kestä ihminen eikä ympäristö. Pahuus alkaa olla sietämättömällä tasolla. Jos meille kerrottaisiin kaikki paha, mitä maailmassa tapahtuu, todennäköisesti sanoisimme: en usko.

Tulevassa aikakaudessa maailmaa hallitsee Jeesus Kristus. Hän palaa takaisin, ja kaikki uskossa kuolleet hänen kanssaan. Silloin hyvä voittaa, vihdoinkin. Tyrannit putoavat polvilleen, sorretut vapautuvat ja rauha vallitsee. Moni pukee silloin ihastuksensa sanoihin: tätä en olisi ikinä uskonut!

Niitäkin tulee olemaan, jotka huutavat samoin toisessa merkityksessä. Ovi uuteen ei aukea oletuksesta huolimatta. Sinne pääsemiselle on nimittäin ehto: tässä elämässä solmittu suhde tulevaan kuninkaaseen, Jeesukseen. Hän antaa jo nyt, kaiken pahankin keskellä, sisäisen rauhan ja vapauden. Ovi uuteen, parempaan maailmaan on edelleen auki.

P.T. Juntumaa
Kirjoittaja on Lammin vapaaseurakunnan pastori

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski