Hartauskirjoitukset Lammi

Uudenvuodentunnustus

Lammin keskiaikainen kivikirkko. Kuva: Merja Hirvisaari
Hartauskirjoitus 9.1.2020

Uusi vuosi toi monelle uuden kalenterin, niin myös minulle. Joulunaluskaaoksessa lopullisesti sottaantuneen vanhan päivyrin sai jättää sikseen ja siirtyä puhtaille vuoden 2020 lehdille. Oma aika ja sen mukana koko elämä näyttää taas olevan hallinnassa. Uuteen kalenteriin on merkitty vasta harvat haasteet – nekin kauniilla käsialalla.

Kokemuksesta kuitenkin tiedän, että tänäkin vuonna kalenteriin ilmaantuu viikkoja, joita hallitsee kaaos: rumalla käsialalla hutaistut päällekkäiset menot ja säntäily. Tulee kausia, joina tärkeät kohtaamiset hoidetaan kuin liukuhihnalta, ja oleelliset sanat jäävät kuulematta ja sanomatta.

Kalenterin vaihtuessa olo on kuin synninpäästön jälkeen. Kaiken entisen epämääräisyyden on juuri jättänyt anteeksiantavan Jumalan huomaan, ja edessä on puhdas elämä. Silti tietää, ettei elämä sellaisena säily. Siihen hiipii aina rumuutta.

Jotkut tohtivat antaa uudenvuodenlupauksia. Itse en kehtaa kuin tunnustaa:

”Herra, minä tunnustan sinun totuutesi valossa, että tulen vuonna 2020 tekemään syntiä ajatuksin, sanoin, teoin ja laiminlyönnein.”

Kiitollisena otan vastaan Jumalan antaman uudenvuoden-nlupauksen:

”Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut. Sinä olet minun. Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju.”

Näillä ajatuksilla on hyvä aloittaa tämä vuosi!

Jürgen Skaffari
Kirjoittaja on Lammin seurakunnan diakoni.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski