Hartauskirjoitukset Lammi

Vapaus pelosta

Kuvituskuva: Colourbox

Tämän vuoden voisi nimetä pelon vuodeksi. Epävarmuus ahdistaa. Uutiset ahdistavat. Pelko taloudellisesta ahdingosta ahdistaa. Yksinäisyys ahdistaa. Pelko sairastumisesta ahdistaa. Pelko läheisen menettämisestä ahdistaa. Entäpä minä – mitä jos kuolen yllättäen?

Aikaisemmin monelle ajatus omasta kuolemasta on ollut kaukainen. Ymmärrämme hyvin elämän rajallisuuden. Emme kuitenkaan tiedä uhkaako nurkan takana jotain niin vakavaa, että kuolema osuu juuri omalle kohdallemme. Olenko siihen valmis? Onko kuoleman jälkeen jotain vai onko se kaiken loppu?

Raamatussa kerrotaan, että kuolema on portti toiseen maailmaan. Meillä on myös valtavasti todisteita siitä, että on olemassa elämää kuoleman jälkeen. Jumala on antanut ihmiselle valinnanvapauden: jokainen ihminen voi maan päällä ollessaan valita, minkälainen tulevaisuus häntä odottaa kuoleman jälkeen: taivas vai helvetti.

Kun ajattelemme taivasta, niin mieleen saattaa jälleen hiipiä kuolemanpelko. Taivas on olemassa, mutta entäpä jos en pääsekään sinne? Joku on mielestään elänyt hyvän elämän ja on täysin varma sinne pääsystä. Toinen on kompuroinut vaikeuksista toiseen eikä ole onnistunut elämässään. Raamatussa sanotaan, ettei taivaaseen pääse syntinen. Jokainen on tehnyt syntiä – ainakin ajatuksen tasolla. Taivaaseen kelpaa vain puhdas ihminen. Täydellisyyteen emme pysty. Sen tähden Jeesus kuoli Golgatalla ja maksoi syntiemme rangaistuksen, että meilläkin olisi mahdollisuus päästä kuoleman jälkeen taivaaseen. Raamatussa kehotetaan tunnustamaan synnit ja pyytämään niitä Jumalalta anteeksi. Silloin Jumalan armo ja rakkaus ilmestyy elämäämme Jeesuksen kautta. Usko Jeesuksen sovitustyöhön avaa pääsyn Isän luo.

Voimme kokea Jumalan kosketuksen ja rakkauden jo maanpäällä eläessämme. Armon vastaanottaminen antaa sisäisen rauhan ja vapauttaa kaikesta pelosta. Tilalle tulee luottamus Jumalan huolenpitoo

Jaana Mether
Kirjoittaja on Lammin helluntaiseurakunnan jäsen.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat