Hartauskirjoitukset Hauho

Vapauttava tuomio

Hauhon kirkko.

Siinä me kaikki kerran seisomme, paljaina, hänen valtaistuimensa edessä. Hänen, joka on kutsunut meitä seuraansa niin monet kerrat elämämme aikana. Mutta nyt on tilinteon hetki.

Muistatko, kun lapsena ristit kätesi rukoukseen? Tai kun nuorena polvistuit kirkon alttarin ääreen siunattavaksi? Muistatko, kun aikuisena kamppailit vaikeuksien keskellä ja sait avun juuri oikeaan aikaan? Tai kun vanhuudessa huomasit tarvitsevasi lähellesi lohduttajaa ja kaukaa lapsuudesta tuttu virsi alkoi soida mielessäsi ja rohkaisi sinua?

Nyt se kaikki on takana. Kirjat avataan.

Kukaan meistä ei tuossa kohdassa tunnista tekemisiään tai tekemättä jättämisiään. Kun taivasten valtakunnan Kuningas alkaa jakaa edessään vellovaa ihmispaljoutta niihin, jotka ovat tehneet hänelle hyvää ja niihin, jotka ovat jättäneet tekemättä, kaikki kyselevät samaa:

-Milloin? Milloin se tapahtui? Milloin me teimme sinulle niin?

Ja me saamme vastauksen kysymyksiimme:

-Silloin, kun te ruokitte nälkäistä, annoitte juotavaa janoiselle, puitte alastoman, kävitte katsomassa sairasta ja vankeuteen joutunutta. Silloin se tapahtui. Sen kaiken te teitte minulle.

Mutta kuinka minun käy? Olen niin usein jättänyt tekemättä hyvää, kulkenut ohi ja tehnyt myös väärin. Kumpi tässä painaa enemmän: hyvät työt vai laiminlyönnit?

Pyhän Jumalan katseen alla meistä yksikään ei ikinä täytä mittaa. Me jäämme ikuisesti vajaiksi aina jostakin kohtaa, vaikka miten yrittäisimme.

Usein ne, jotka maan päällä Jeesuksen kohdatessaan uskoivat olevansa hyviä ja täyttävänsä Jumalan käskyt, joutuivat huomaamaan, että jotakin olennaista puuttui. Jumalan edessä meillä ei ole aihetta ylpeilyyn. Jos me emme ymmärrä, että tarvitsemme avuksi Häntä itseään, jonka varassa kaikki on, me jäämme vaille sitä perintöä, jonka hän haluaa antaa meistä jokaiselle:

Te saatte nyt periä valtakunnan, joka on ollut valmiina teitä varten maailman luomisesta asti. Matt.18:34b

Ainoa toivomme on tuo sama Kuningas, jonka edessä seisomme kerran aikojen lopussa.

Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 8:1

Tämän lupauksen varassa uskaltaa elää. Ja kuolla kerran, kun aika koittaa.

Eeva-Maria Pyykkönen
Kirjoittaja on Hauhon seurakunnan lastenohjaaja.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski