Kolumnit Lammi

Budjettimaraton

Päivi Kankaanmäki.

On taas se aika vuodesta, kun jokaisen kunnan tai kaupunginvaltuutetun kestävyys on mitattu tai tullaan lähipäivinä mittaamaan. Niin myös meillä Hämeenlinnassa maanantaina käytiin tunteja kestävä eteneminen välillä laahustaen ja välillä ripeämmin. Treenaaminen oli aloitettu viikkoja aiemmin, kun ensimmäiset esitykset tuli sähköpostiin. Sen jälkeen oli harjoiteltu yksin ja oman ryhmän kera useampana päivänä lukien tietokoneen näytöltä miten edetä.

Aloitus klo 13.02. Etenemässä noin 60 henkilöä, joista valtuutettuja 51, nuorisovaltuutettuja 2 ja noin 10 virkamiestä. Joukkueenjohtaja tsekkasi, että kaikki osallistujat paikalla. Lähdettiin liikkeelle. Alun 16 pykälää jaksettiin mennä hyvässä lämmittely vauhdissa ja rytmi oli osallistujilla leppoisa. Pykälä 133:n kohdalla sitten rupesi pientä lämpöä olemaan useamman osallistujan kohdalla.

Päästiin pykälä 134:n kohdalle ja tässä kohtaa joukkueenjohtaja antoi vetovastuun ryhmien vetäjille. Oli sovittu niin, että veto saa enimmillään kestää 5 minuuttia, ettei mene porukka hapoille. Kaikilla meni yli sallitun ajan. Ettei vaan olisi ollut ylikunnon merkkejä ilmassa?

Pidettiin ensimmäinen tauko 15.20-15.50. Sinä aikana kukin sai tankata itselleen sopivalla tavalla, jotta jaksaisi edetä kohti haastavampaa maastoa eteenpäin. Lähdettiin liikkeelle tasan 15.50. Joukkueenjohtaja muistutti tässä kohtaa, että jäniksenä edessä sai kestää korkeintaan kolme minuuttia. Se ei kaikilla toteutunut.

Seuraava tauko oli sitten pidempi, joka kesti klo 17.40-18.20 välisen ajan. Sinä aikana kerkesi vähän tankkaamisen lisäksi huoltamaan kroppaansa. Meno oli nyt muuttunut sellaiseksi, että moni ryhmä olisi halunnut määrätä kulkusuunnan, mutta useammassa risteyskohdassa pystyttiin alkuperäisessä suunnitelmassa.

Taukoja oli vielä pakko pitää muutamia, koska ajallisesti matka oli haastava. Yleisöä oli matkan varrella jonkin verran. Maaliviiva ylitettiin tiistain puolella klo 00.15 eli teimme matkaa hyvin haastavassa maastossa reilut 11 tuntia. Samoissa lukemissa mentiin kuin edellisvuonnakin. Maratonin hintakin oli suunnilleen sama kuin vuonna 2019 eli noin 30 000€.

Oliko loppusumma halpa vai kallis? Se nähdään vuonna 2021.

Päivi Kankaanmäki
Kirjoittaja on lammilainen yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski