Kolumnit Lammi

Ei suomalaiset tanssi

Mika Virtanen.

Suomalaisilla ei aina kulje, ja se jos mikä on varsin ymmärrettävää. Onhan elämässä kaikenlaisia vuoria kiivettäväksi, tai siirrettäväksi. Ja kun itsellä ei kulje, niin ei sen tarvitse kyllä kulkea naapurillakaan. Pahin mahdollinen kansalaisten hiekoitus ja kampittaminen näyttäisi tapahtuvan tätä nykyä Twitterissä, jossa pitkän tauon jälkeen vierailin muutamia päiviä sitten. Poimin teille muutamia parhaita twiittejä, olkaa hyvät.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on uhriutunut, sillä hänen suunsa yritetään saada tukkoon. Myös liikenneministeri Harakka on lippa kallellaan, koska suomalaiset raavaat nuorukaiset eivät uskalla ottaa enää Helsingissä taksia. Kaikki muutkin suomalaiset miehet ovat uhriutuneet, koska joku on mennyt julkisesti kirjoittamaan kaikkien miesten olevan uhka naisille. Sukupuolineutraalia nurinaa aiheuttaa Vesa Keskisen jakama ilmainen polttoaine.

Politiikan puolella vasemmisto ja oikeisto ovat olleet vuoroin kivittäjän ja kivitettävän rooleissa jo pitkään, mutta harvalla sielläkään on päällä poliisin esitutkintaa. Päivi Räsäsellä niitä on neljä, ja se tuntuu kovasti kismittävän. Myös Pekka Haavisto on esitutkinnassa, mutta ilman mainittavaa uhriutumista.

Muut-kategoriassa tapahtunutta: Miss Suomi on rakastunut jääkiekkoilijaan, Suomen teollisuus on nyt Ruotsin omistuksessa, Kylmäkosken vankila vapautti väärän vangin, urheilupersoona Aleksi Valavuori ajelee autoaan Hanno Möttölän pelikenkä apukuskin jakkaralle turvavyötettynä ja Suomi hukkuu valkoposkihanhien paskaan.

Tämän kaiken turhanaikaisuuden päälle sitten nimettömät ja kasvottomat huutelevat toisilleen, muille tai itselleen jopa kymmenien kommenttien verran. Sattuupa eräs kansanedustaja käymään kiivasta keskustelua YLEn uutisbotinkin kanssa. Ei kyllä ole asiat kovin huonolla mallilla, sanoisi mielensäpahoittaja, vaikka ei vittereistä tai uutispoteista mitään ymmärräkään. Tai ehkä juuri siksi.

Sellaista se on sosiaalisessa mediassa, kun tanssipartnerin varpaille astutaan huolella. Toista se on Tuuloksen Kapakanmäellä, kun tanssit pyörähtävät taas käyntiin, ja ihmiset tapaavat toisiaan kasvokkain. Siinä muuten heti parempi jutun juuri ja paikallisen yrittäjän selviytymistarina.

Ihan aina ei kulje, mutta kyllä suomalaiset sentään tanssii!

Mika Virtanen
Kirjoittaja on lammilainen yrittäjä.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat