Kolumnit

Isoäidin talvijuttu

Kirsti Häppölä on kirjaihminenTuuloksesta.

Sain jokin aika takaperin ystävältäni Aunelta kauniit itsetehdyt tumpit (tumput, lapaset). Tumppeihin oli kiinnitetty lappu: – Muista heitellä lumipalloja, se pitää nuorena.

Nyt on aivan loistava aika lumipallojen tekoon, herkullista lunta riittää. Sitä riittää niin paljon, että olin jäädä siihen kiinni eilen. Minulla on neljä kaunista morsiusangervoa kasvamassa kivipengermän reunassa, ja jänikset näköjään rakastavat angervon makua. Ne olivat jo edellisenä talvena syöneeet kaikki kukkimavalmiit latvat, ja jos olisin ollut järkevä, olisin suojannut ne  syksyllä – laiskuudesta (ja tyhmyydestä) sakotetaan. Kahlasin nyt rastasverkon kanssa uppolumessa pienten pensaitten luo, mutta pengermän reunaan olikin tuiskuttanut metrin verran lunta, ja ehkä tiedätte, kuinka jalka jää kiinni syvään suojalumeen. Tilanne saattaa olla aika toivoton. Varmistin, että minulla oli kännykkä kaulassa, ja suunnittelin jo soittaa ensin naapurin Vaulalle ja sitten palokunnalle. Oli kuin molemmat jalkani olisivat olleet kiinni metrin paksuisessa märässä sementissä. Kaivelin käsin lunta jalkojen ympäriltä vähemmäksi, ja varmistin samalla että nitrotkin olivat  paikallaan kaulapussissa. 

Mutta mikä tärkeintä, sain rastasverkkoa  heitettyä angervojen päälle, erityisesti sille suunnalle, mistä jänis oli loikkinut ruokapaikalle.

Ja kaiveltuani jalkoja jonkin verran esiin sementtilumesta, sain lopulta konttailtua turvaan auratulle pihatielle.

Mutta lumihommia en lopeta, aion rakentaa pihaan lumiukon. Ehkä aika pienen, mutta ehdottomasti mummomallisen. Oikein leveä lumihame ja kirjava liina päähän!

Kirsti Häppölä

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat