Kolumnit Lammi

Joulupukin kunnon salaisuus

Mikko Reitti. Kuva: Keski-Häme/Tanja Lupari

Joulupukkiin, tuohon mystiseen joulumme hahmoon liittyy paljon salaperäisyyttä. Kuinka Pukki on syntynyt, kuka hän oikeasti on, missä hän asustaa ja keitä ovat nuo pienet tontut ja miten ihmeessä aattoiltana hän ehtii käymään niin monen lapsen ja aikuisen luona ilahduttamassa perheitä tervehdyksellään. Miten Joulupukki siis pitää huolta kunnostaan ja jaksamisestaan?

Satuin tässä tapaamaan itse Joulupukin reissullani ja mistäpä me muuta tarinoimaan kuin liikkumisesta, levosta ja ruuasta. Sillä kaikesta siitä hän pitää erityisen paljon. Tasapaino tämän kolmiyhteyden välillä on Joulupukin mielestä kaiken A ja O.

Ruoka on erityisesti Joulupukin suosikkiaihe. Kahdesti ei tarvitse pukkia, saati tonttuja pyytää saapumaan Joulu-Muorin patojen ääreen. Joululaulussakin sanotaan, että ”herkkua on siinä monenlaista, kuiske kuuluu mitä ruoka maistaa”. Joulun herkut ovatkin melkoisia energian lähteitä. Siis monipuolisesti ja nauttien, ei suunnattomasti ahmien, on Joulupukin vihje. Joulupöydän herkut ovat monipuolisia ja terveellisiä, sillä onhan suosikkiruokien joukossa paljon niin kasviksia, juureksia kuin erilaisia proteiinin lähteitä.

Eihän joulu, saati koko vuosi, olisi pukinkaan mielestä mitään ilman monipuolista liikuntaa. ”Sitten leikitellään kuusen alla, kuusen alla”. Leikki on parasta liikuntaa, siinä huomaamatta kuluvat ne torttujen ja pipareiden hiilihydraatit. Toki Joulupukki toivoo, että meillä olisi ihan kunnon vuoden ajat, jotta voisimme harrastaa monipuolisesti läpi vuoden. Hänen kun tekee niin mieli jo suksille tai pulkkamäkeen tunturiin.

Näin kun Joulupukille on tuota ikääkin kertynyt jo melkoisesti, on lepo yhä tärkeämpää. Ei sitä mielin määrin jaksa enää pomppia ja temmeltää, kuten nuorena pikku tonttuna. Rauhoittuminen, uni ja rentoutuminen, ne vasta hyvää tekevätkin. Pukki nähdäänkin usein kesäisin veneellä ongella ja näin talvisin takkatulen ääressä lukemassa hyvää kirjaa. Levännyt mieli on myös aktiivinen mieli.

Joulupukki toivottaakin kaikille oikein rauhallista Joulun aikaa hyvän ruuan, aktiivisen liikunnan ja rentoutumisen merkeissä unohtamatta kaikkia läheisiä ympärillämme.

Hou Hou Hou – Hyvää Joulua!

Mikko Reitti
Kirjoittaja on lammilainen yrittäjä.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski