Kolumnit Tuulos

Juhlimista

Kirsti Häppölä on kirjaihminenTuuloksesta.

Joulunajan parhaat juhlat tapahtuivat ennen joulua Helsingissä Arabianrannassa. Aiheena oli kahden serkuksen tulo viisitoistavuotiaiksi.

Nuorten henkilöitten neuvokkaat äidit olivat vuokranneet Arabianrannasta vanhan patriisiasunnon, joka nyt palvelee juhlatilana. He, plus yksi isoäiti (not me), olivat ostaneet ja valmistaneet ison valikoiman herkkuja, jotka olivat kaiken iltaa tarjolla runsaana buffet-pöytänä. Isät olivat huolehtineet juomapuolesta. Musiikista vastasivat vanhempien sisarusten lukioikäiset kaverit vastaperustetulla bändillään. Kynttiläpitoinen valaistus viimeisteli puitteet.

Väkeä oli aika paljon, enimmäkseen nuoria. Diskomainen tunnelma oli hyvä ja hilpeä. Minua oli etukäteen valistettu muutamasta seurustelusuhteesta, ja oli hyvin mielenkiintoista seurata näitten henkilöitten edistymistä illan mittaan. Hämmästyksekseni näin jossain vaiheessa, kuinka yksi nuorukainen, johon oma lapsenlapseni oli kiinnittänyt harkitsemattomasti helliä tunteita, pussaili sivuhuoneen hämärässä ihan muuta tyttöä. Tyttö vaikutti kyllä aktiivisemmalta osapuolelta. – Jestas kun oli mielenkiintoista.

Jotkut nuoret kertoivat muuten tulevansa huhtikuussa Tuulokseen! Kapakanmäellä esiintyy J. Karjalainen.

Joulu tuli ja meni juhlineen, mutta yhdet hyvät juhlat nähtiin vielä uutena vuotena. Ne pidettiin Niittykarhussa. Menin ennen juhlia ostamaan isoja tähtisadetikkuja Tuulosesta, ja minulle tarjottiin myös erilaisia räjähteitä. Sanoin, että meitä tulee paikalle neljä tällaista varttuneempaa henkilöä, ja että meille riittävät tähtisadetikut uuden vuoden remuamiseen ja pahojen henkien karkottamiseen. Silloin myyjä riemastui ja sanoi, että hänellä on minulle jotain juuri sopivaa. Hän kaiveli hyllyjä, ja tömäytti pöydälle astian jonka kyljessä luki NITROPURKKI. – Pakkohan se oli ostaa.

Illalla, kun olimme syöneet ja juoneet ja valaneet tinaa, pantiin nitropurkki keskelle lumista pihaa, ja Heikki viritti sytytyslangan. Kymmenen tulenlieskaa singahti purkista, ja on aika varma, että mahdolliset pahat henget pysyvät ainakin vuoden poissa Niittykarhusta.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat