Kolumnit Lammi

Kaksi viikkoani

Tomas Forström oli Keski-Hämeessa kaksi viikkoa tutustumassa työelämään.

Ensimmäisenä maanantaina astuessani Keski-Hämeen ulko-ovesta sisään olotila oli hieman jännittynyt, enkä tiennyt työpaikan kuvioista oikein mitään. Ensimmäisenä päivänä lähinnä seurailin meininkiä vierestä. Sitä mukaan kun sain työtehtäviä, alkoi jännitys kuitenkin laskea ja aloin olemaan enemmän omatoiminen. Tekemistä oli paljon ja etenkin kuvien muokkaamisessa taidoistani oli hyötyä. Myös valokuvaaminen onnistui, vaikka en sitä ollut kauheammin harrastanut. Yritin olla mahdollisimman ahkera ja aikaansaava. Kun kaikki tekivät omia hommiansa, toimiston valtasi hiljaisuus, jonka vain näppäimistöjen ja hiirten äänet rikkoivat. Töiden tekeminen hiljaa oli aika terapeuttista. Vähän niin kuin kalastaminen.

Työilmapiiri oli mukava ja rento, ja tulin hyvin toimeen muiden työntekijöiden kanssa. Kahvia sai ottaa aina kun sitä oli keitettynä, ja työajat mietittiin koulukyytien kannalta sopiviksi.

Toisella harjoitteluviikollani hommia oli enemmän kuin ensimmäisellä viikolla. Lehtijutun kirjoittaminen oli edessä, ja se tuntui aika isolta urakalta. Selvisin kuitenkin jutun kirjoittamisesta ja haastattelemisesta mielestäni ihan hyvin. Jutun tekemisen jälkeen olo oli helpottunut. Olo oli aikaansaava ja hyvä. Samanlainen kuin vaikkapa hyvin menneen kokeen jälkeen.

Työelämään tutustumisviikoilla on ollut mukavaa ja olen myös oppinut uusia asioita. Pelkkä istuminen tosin alkoi tuntua hölmöltä ja olisi ollut kiva tehdä välillä seisaaltaan töitä tietokoneella. Onneksi kaikki työnteko ei ollut koneen ääressä istumista vaan myös esimerkiksi valokuvaamista ja hyllyjen siivoilua.

TET-jaksot ovat mukavaa vaihtelua koulun käynnistä ja hyödyllisiä tulevaisuutta ja työelämää varten.

Tämä viisitoista minuuttiani on mennyt nopeasti, mutta kahteen viikkooni on sisältynyt paljon tekemistä.

Tomas Forsström
Kirjoittaja on Hakkalan koulun 9. luokkalainen työelämään tutustuja.

Lue myös Tomasin artikkeli Lammin musiikkielämästä.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski