Kolumnit Lammi

Kirjeitä kaiken maailman ihmisille

Mika Virtanen

Parahin Donald, terveisiä täältä keväisestä Suomesta. Ajattelin heittää sinua kirjeellä, koska sinulla on luppoaikaa ja minulla joutilaalle miehelle käyttöä. Kello on viisi aamulla, kun kirjoittelen tätä. Tällaista tämä on aina yövuoroputken päätyttyä, kun rytmi ei käänny. Pää luulee päiväuniksi.

Tuskin sinä yövuoroista mitään tiedät. Mutta mietin, että mahtaako sinuakin valvottaa nyt kun se vaalikin meni sellaiseksi rähjäämiseksi. Arvuuttelen tässä, että hiivitkö sinäkin köökissä, keittelet aikaisia aamukahveja ja kastat sokerikorppuja? Käytätkö muuten yöpukua tai kerrastoa? Itse olen sitä tyyppiä, joka nukkuu kalsareilla ja t-paidalla. Vaimo siitä välillä nuriseekin, kun nukun noilla paremmilla paidoilla. Nyppyyntyvät ja menevät huonoksi.

Se vaalitappio sinun kannattaa myöntää. Turhaa nurinaa tyhjästä tuollaiset vaalivilpit, näin miesten kesken. Ei ne sinua kivitaloon mistään pikkurötöksistä laita, joten turhaan sitä pelkäät. Ja jos vaikka laittavatkin, niin on sitten aikaa sille sokerikorpulle kumminkin. Golflehdessä on hyviä vinkkejä talviharjoitteluun sisätiloissa. Lähetän, jos tarvetta ilmenee.

Joskus ajattelin, että kutsutaan sinut Melanien kanssa Savoon mökille, isketään sauna tulille ja sahataan jäähän avanto. Juodaan kaljat siinä padan vieressä. Lainaan sinulle Lammin Säkiän tuulipuvun ja minä menen omallani. Saat sytyttää saunan pesänkin. Tarkemmin ajateltuna saunalla on kantovesi, eikä se taida sopia maailman entiselle ykkösmiehelle. Taidat olla enemmän näitä kuivashampoomiehiä muutenkin. Haukiveden rannoilla myös tuulee, eikä tuulinen paikka ole sinulle hyvä. Mutta en minä näistä sen paremmin osaa sanoa, kun itse lähinnä harmaannun pahoin.

Nyt kun korona riepottelee täällä pohjolassakin, niin olen yrittänyt tehdä pientä remonttia kotosalla. Voihan sen oluen ottaa täälläkin. Tulette meille, grillataan makumakkarat ja lyödään vintin koolaukset heppiin. Apukäsiä tarvitaan aina, vaikka eihän tämä mikään pilvenpiirtäjä ole. Tällainen vanha murju. Mellu voi haravoida vaimon kanssa pihaa. Tuo koivunlehti on täällä yksi piru.

Viskaa versaaleilla kun joudat! Nyt pitää laittaa puuro kiehumaan.

Mika Virtanen
Kirjoittaja on lammilainen yrittäjä.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat