Kolumnit Tuulos

Kulkuelaulu

Kirsti Häppölä on kirjaihminen Tuuloksesta.

Yksi juuri olleen joulunajan sykähdyttävimpiä tapahtumia oli Kauneimmat Joululaulut kirkossa. Kirkko oli piripintaan täynnä, ja suuressa kattokruunussa paloivat kynttilät. Lauloimme ne kaikkein kauneimmat joululaulut varpusesta jouluaamuna Sisiliassa visertävään sylviaan. Ja Heinillä härkien kaukalon nukkuu lapsi viaton… Aivan lopuksi, kun runsas kirkkoväki hyvässä järjestyksessä vaelsi keskikäytävää kirkosta pois, lauloimme kulkuelauluna Maa on niin kaunis. Olimme siirtyneet keskiajan Turkuun tai Naantaliin, jossa luostareitten munkit ja nunnat vaelsivat kapeita katuja laulaen pyhiä lauluja. Urut soivat, ja laulu kaikui hartaana niin kauan kuin viimeinenkin vaeltaja oli poistunut joulukuiseen iltaan.

Nyt on siirrytty kevätaikaan! Päivä pitenee kukon askeleen verran joka aamu, ja valo lisääntyy.

Minulla on ollut vieraita. Mirja ja Bruno ovat virkistäneet elämääni. Bruno on karkeakarvainen mäyräkoira, joka on lämminsydäminen ja suloinen koira, mutta karkasi julmasti meiltä pimeään iltaan. Luikahti ovenraosta ulos ja katosi. Mirja, minä ja naapurin Vaula houkuttelimme ja komensimme sitä palaamaan, mutta pienessä koirassa olivat heränneet metsästäjän vaistot, ja se oli kiitänyt jänisten perään. Minä jo näin pienen koiran ilveksen suussa, ja Mirja näki sen lyhyine jalkoineen hukkuneena ojaan. Kaiken iltayötä koira vietti villiä ja vapaatta elämää, kunnes huomasi, että alkoi tulla kylmä. Silloin se onneksi ymmärsi mennä raapimaan lähettyvillä asuvan Hanna-rouvan ovea, ja Hanna päästi sen sisään ja antoi pullaa. Aikanaan saimme tiedon karkulaisesta, koska koiran pannassa oli sen nimi ja puhelinnumero.

– Olisin minä sen voinut pitääkin, sanoi lempeä Hanna, joka jo ehti vähän kiintyä koiraan.

Nyt olemme tehneet hyötytöitä Mirjan kanssa. Olemme laittaneet kansioihin kasapäin irrallisia valokuvia (perinnekameralla otettuja ja Raatikuvassa paperikuviksi kehitettyjä). Sen lisäksi olemme vaivojamme säästämättä parantaneet maailmaa. Saunassa ja takkatulilla maailmanparantaminen käy luontevasti. Suosittelen maailman parantamista toisillekin. Siinä on yhtä ja toista pientä korjailemista.

Kirsti Häppölä
Kirjoittaja on kirjaihminen Tuuloksesta.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski