Kolumnit Lukijoiden mielipiteet Hämeenkoski

Niuhottaja uimahallissa

Lammin uimahalli pysyy kiinni tammikuun loppuun asti. Kuva: Amanda Makiainen

Oli syksyinen, sateinen ja harmaa ilma. Niuhottaja astui uimahallin ovesta sisään ja tervehti aulassa olevia ihmisiä: – On se kumma kun ei edes oven saranoita ole rasvattu.

Tosiasiassa saranat olivat kunnossa. Kassaneiti tervehti häntä ystävällisesti ja kysyi: -Kuinka monta henkeä on tulossa?

Niuhottaja vastasi: -Ettekö nyt näe, että yksi tässä vain on.

Neiti sanoi: -Selvä, yksi siis. Haluatteko te vielä jotain muuta?

Niuhottajan mielestä oli kaikkea kyllä tarpeeksi jo ennestään.

Pukuhuoneeseen päästessään niuhottaja tokaisi:

-Kumma kun täällä on näin kylmä, eikö edes pattereita ole laitettu päälle? Ja nämä pukukopit ovat kyllä aivan liian pieniä, kun olisivat tajunneet että talven tullessa tarvitaan vaatteille enemmän tilaa.

Saunassa niuhottaja katseli katon pikkuisia valoja, ja ilmaisi olevansa pettynyt siitä, että yhteiskunnan rahoja tuhlataan moisiin ylellisyyksiin. Ja kun ei saanut edes kunnon löylyjä. Ja piti itse hakea lisää löylyvettä.

Suihkussa hän niuhotti, että on se kumma kun täytyy peseytyä, kun kohta mennään kuitenkin uimaan.

Nyt tarinamme jatkuu uima-altaalla. Niuhottaja meni uimaan ja valitti, että kun on näin paljon väkeä, että ei sekaan edes oikein mahdu. Tosiasiassa altaassa uiskenteli noin neljä ihmistä. Niuhottaja päätti mennä lasten altaaseen.

Siellä hän harmitteli: -Miksi vain tässä altaassa on lämmintä vettä, kun isossa altaassa melkein palelee?

Aikansa pulikoituaan niuhottaja vilkaisi kelloa: -Miksi uimahallin kello on väärässä ajassa?

Itse asiassa kello oli ajoissa siirretty talviaikaan. Toinen uimari kommentoi, että täällä saa uida niin kauan kuin uimahalli on auki. Niuhottaja vastasi, että on minulla kyllä muutakin tärkeää tekemistä kuin vetelehtiä tällaisessa surkeassa paikassa.

Hän siirtyi pukuhuoneeseen, ja sai raikuvat aplodit. Niuhottaja hämmästyi: -Miksi minulle, vaatimattomalle, vanhalle ihmiselle taputetaan? Koska tulin uimaan, niinkö? -Ei vaan koska poistuit altaasta.

Viiksekäs keski-ikäinen mies kertoi juhlallisesti uimahallin kahviossa: -Olette voittanut niuhottamisen halliennätyksen. Sen kunniaksi saatte kakkukahvit.

Niuhottaja ilmoitti heti: -En halua tuollaista kakkua syödä, kun siinä on proteiineja, kaloreita, sokeria ja rasvaa, enkä tykkää kahvista vaan teestä.

Silloin hänelle sanottiin: -Nyt teemme tällaisen päätöksen. Ehdotamme teitä niuhottamisen SM-kilpailuun.

-Ei siellä saa edes kunnon palkintoja. En osallistu. Jääkää te tänne homehtumaan. Minä lähden, vaikka siellä on varmasti huono ilma.

Aleksi Joensuu

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski