Kolumnit Keski-Häme

Odottavan aika on pitkä – tai sitten ei

Jaana Hanhimäki on Hakkalan koulun äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori.

Kevät on täynnä odotusta. Lintubongarit seuraavat eri lintulajien ilmaantumista Suomeen. Puutarhaharrastajat vartoavat sopivaa hetkeä ruoputella pihalla ja kukkapenkissä. Nuoret odottavat, että koulu loppuisi ja loma alkaisi. Jotkut valmistautuvat kesätöihin, toiset matkalle lähtöön. Joillakin on mielessä rippikoululeiri, toisilla löhöäminen rannalla. Kaikenikäisillä on omat odotuksensa. Jollekin tärkeintä on kesän juhlat, toiselle taas piiloutuminen kesämökille.

Huhtikuu oli Hakkalan koulussa ja Lammin lukiossa hyvin kansainvälinen. Kuun alussa yksi Hakkalan yhdeksänsistä luokista kävi Englannissa. Lukio puolestaan sai Erasmus-vieraita eri maista, yksi lukioryhmä kävi Italiassa ja senioriprojektilaiset Tallinnassa. Kaikille näille on yhteistä, että on tarvittu paljon suunnittelua ja rahankeruuta, ennen kuin matkalle lähdetään. Ilman työtä ei päästä tulokseen. Kun matka sitten toteutuu ja onnistuu, se muistetaan pitkään. Muulle koululle matkoja on esitelty mukavilla kuvaesityksillä.
Kevät saa mopot ja moottoripyöräilijät liikkeelle. Vaikka edes vapun sadesää ei kaikkia mopopoikia pelottanut, useimmat ajavat mieluummin kauniissa säässä. Yhteispeli liikenteessä vaatii sekä varovaisuutta kaksipyöräisiltä että valppautta autoilijoilta. Nopeudet voivat yllättää, jos moottoripyörää luullaan mopoksi. Kun ajokorttia on odotettu kauan ja hartaasti, tulee joskus myös ajettua kovempaa kuin rajoitukset sallisivat. Jonkinlaiselle herättävälle turvallisuustempaukselle olisi tilausta. Kukahan järjestäisi?
Ensi syksyn seiskaluokkalaiset kokoontuivat viime viikolla ensimmäiseen Askelmaansa. He tapasivat uuden luokkansa ja luokanvalvojansa sekä tutustuivat Hakkalan kouluun. Aloittavia ryhmiä on vain kolme ja lisäksi pienryhmät. Lähes kaikki oppilaat huoltajineen olivat paikalla. Innokkaat tukioppilaat hoitivat hienosti oman osuutensa.
Kun kävin postilaatikolla, käki kukkui vimmatusti. Narsissit kaunistavat pihaa ja rentukat ojanvarsia. Onko jo kesä?

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski