Kolumnit Lammi

Ollaan vaan

Päivi Kankaanmäki on lammilainen terveysalan yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu.

Tällä viikolla vietetään hiihto/talvilomaa täällä Hämeessä. Yksi suuntaa etelään, toinen pohjoiseen ja kolmas jää paikoilleen. Loma on irtiotto arjesta. Voiko silloin jäädä kotiin?

Elämäntyylimme nykyään käskee yhä useammin suorittamaan ja menemään paikasta toiseen. Meillä on tylsää, jos olemme paikoillaan kotona tekemättä ja suunnittelematta mitään. Joka päivälle pitäisi mielellään olla jotain sirkushuvia, jota varsinkin lapset ja nuoret odottavat. Elämä ei saisi olla tylsää. Kuinka monesti olet kuullut lapsesi sanovan, että ei ole mitään tekemistä ja naapuritkin lähtivät laskettelemaan?

Meidän aikuisten tulisi antaa mallia nuorille elämän tylsyydestä. Se on oikeasti hyvä tapa. Alkupäivät voivat olla yhtä sanahelinää, mutta loman loppua kohden tilanne useasti rauhoittuu ja tuntuu jopa hyvältä olla tekemättä juurikaan mitään nukkumisen ja syömisen lisäksi.

Useasti lapset huomaamattaan löytävät mieleistä tekemistä kotona, joka samalla rauhoittaa niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Ja uuteen arkiviikkoon lähteminen on helpompaa.

Tylsyyttä kannattaa myös meidän aikuisten opetella. Näin viestitämme tuleville polville sen tärkeydestä. Otetaan talviloman viimeiset päivät tylsästi. Ollaan vaan!

Päivi Kankaanmäki

Kirjoittaja on lammilainen terveysalan yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski