Kolumnit Tuulos

Politiikkaa

Kalevi Hämäläinen on FM ja eläkkeellä oleva vakuutusjohtaja.

Luin tämän lehden numerosta 7, että Lammin lukio mahdollisesti lopetetaan. Huomiotani kiinnitti jutun viimeinen kappale, jossa Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja teki mielestäni täysin asiaankuulumattoman rinnastuksen lukiolaisten ja ammattiin opiskelevien kesken. Miksi hän lähti vertailemaan näitä kahta opiskelijaryhmää toisiinsa ja syyllistämään tarpeettomasti lukiolaisia? Eihän ammattiin opiskelevilla ole mitään tekemistä ko. lukion lopettamisen kanssa.

Eräät poliittiset toimijat ovat olleet viime aikoina puheenvuorojensa ja toimiensa vuoksi laajemmaltikin huomion kohteena. Mm. valtiopäivien avajaisissa Tasavallan Presidentti varoitti vihapuheesta ja eduskunnan puhemies vaati kansanedustajilta arvokasta käytöstä. Huonoa käytöstä on puhuminen asian vierestä, kiertely ja kaartelu sekä totuuden välttely. Huonoa käytöstä on myös se, kun eduskunnan ministeriaitiosta jätetään kokonaan vastaamatta kansanedustajien kysymyksiin.

Kun kyselytunnilla tiedusteltiin pääministeriltä, miksi nykyisellä hallituksella on enemmän avustajia kuin yhdelläkään edellisellä hallituksella, pääministeri jätti ottamatta kantaa lukumäärään ja totesi vain, että ministerit tarvitsevat avustajia. Kun ympäristöministeriltä kysyttiin, tulisiko hänen mielestään ydinvoimaa vähentää, jätti hänkin vastaamatta ja totesi, että ”ydinvoimasta nyt puhutaan niin paljon”.

Myös poliitikkojen toimet puhuttavat. Mainitsen tässä seuraavat: Postin henkilökuntaa koskeva ammattiliittosotku, jonka seurauksena valtion yhtiöitä valvova ministeri joutui jättämään paikkansa, mutta tuli heti nimitetyksi toisen ministeriön johtoon, puolustusministerin mahdollinen syyllistyminen ministeriönsä korkean virkamiehen moitittavaan kohteluun ja kuntatasolla paikkakunnalle erittäin merkityksellisen lukion lopettamisaikeet Hämeenlinnaan liitetyssä entisessä Lammin kunnassa.

On nurinkurista, että poliitikkojen epäonnistunut sanan käyttö ja teot on mahdollista kuitata vain paheksunnalla. Muita sanktioita ei ole ja edustajansa valinneilla kansalaisilla on mahdollisuus osoittaa mieltään vasta seuraavissa vaaleissa, jos silloinkaan.

Kalevi Hämäläinen
Kirjoittaja on FM ja kesäasukas Tuuloksessa.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski