VPK banneri
Kolumnit Lammi

Syysluonnon ihanuus

Viime aikoina on tullut vietettyä paljon aikaa luonnossa. Olen liikkunut
erilaisissa maastoissa ympäri Suomea ja huomannut ihastelevani
monimuotoista maatamme. Tarjolla on meren tyrskyissä muovautuneita
kalliota, kauniita järvimaisemia, vaaroja ja tuntureita. Pitkiä hiekkarantoja ja jylhiä kuusikoita. Jokaiselle jotakin.

Näin syksyllä luonnon väriloisto on toisinaan henkeäsalpaava. Vaikka kesän lämpö ja vihreys lämmittävät monen mieltä, itse pidän siitä miten syksy muuttaa luontoa.  Vihreän, keltaisen, oranssin ja punaisen eri värisävyt maalaavat maisemat aivan erityisellä tavalla.
Luonnon kauneutta ei tarvitse lähteä ihastelemaan omaa puutarhaa tai lähimetsää kauemmas. Polut suorastaan kutsuvat nauttimaan syksyn raikkaista päivistä ja luonnon väriloisteesta.
Kuluneen vuoden mittaan olen viettänyt paljon aikaa Evon retkeilyalueella ja se on yllättänyt ainakin minut. Vaikka olen näillä seuduilla kulkenut lähes 20 vuotta, olen kuluvan vuoden aikana löytänyt Evolta sellaisia rantoja, polkuja, nuotiopaikkoja ja maisemia, joiden olemassa olosta en tiennytkään. On ollut etuoikeutettu olo, kun työni puolesta olen saanut nähdä sitä luontoa eri vuodenaikoina ja seurata miten maisema on joka kerralla aina erilainen.
Syksyn parhaimmat ulkoiluilmat ovat käsillä. Vaikka et osallistuisi tulevan viikonlopun tapahtumiin, niin lähde luontoon ihan muuten vaan. Sellaiseen paikkaan josta itse nautit. Lähde keräämään voimia pitkän talven varalle järven rannalta, metsän siimeeksestä, poluilta tai umpimetsästä. Syksyinen luonto on täynnä ihmeitä.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski