Kolumnit Lammi

Työtä tarjolla

Päivi Kankaanmäki.

Hei sinä, joka olet työtä vailla. Nyt olisi tarjolla mielenkiintoinen paikka Hämeen sydämessä. Toki jonkin verran pitää olla lukenut oppikirjoja ja olla siitä todistus näyttää, jotta tähän pääsee edes ehdolle. Samoin työkokemus katsotaan eduksi. Tällaisia vastaavia paikkoja on ollut ja tulee olemaan jatkossakin tarjolla ympäri Suomen maan, mutta tähän virkaan pääseminen vaatii jonkin verran selkärankaa ja ymmärrystä hämäläisistä. Me kun olemme harkitsevaisia, hitaita, peräänantamattomia, mutta myös tarpeen vaatiessa luotettavia sekä sitkeitä, kun toimeen tartutaan.

Kun sitten sinut on valittu haastatteluun, valmistaudu siihen huolella. Pöydän takana ei ole välttämättä muutama henkilö, vaan siellä voi olla jopa kymmenen kasvoa, jotka tekevät mitä ihmeellisimpiä kysymyksiä. Poliittisesta taustastasi voi olla hyötyä, tai sitten ei. Tutustu organisaatioon ja lue työpaikkailmoitus huolella. Mieti myös, onko sinulle tärkeämpää työn laatu vai tulos.

Mitä sinulta sitten odotetaan? Paljon. Sinun tulee olla näkyvä keulakuva, koska organisaatiolla pitää olla kasvot. Olet tiedon kokoaja, jonka tähtäimessä on organisaation ja sen ympäristön mahdollisimman täydellinen ymmärtäminen. Neuvottelijana edustat organisaatiota keskeisissä neuvotteluissa. Tiedon levittäjänä koskien fakta- ja arvotietoa. Selkokielinen puhuja, jotta vältyttäisiin konflikteilta. Niitä kyllä tulee joka tapauksessa, mutta mitä vähemmän sen parempi. Hyvä fyysinen kunto katsotaan eduksi. Varsinkin istumalihasten kannattaa olla kunnossa.

Työ alkaisi aikaisintaan syksyllä. Siinä ei ole virka-aikaa, vaan töitä tehdään välillä pitkälle yöhönkin. Varsinkaan kerran kuukaudessa maanantai-iltaisin ei kannata sopia kyläreissua taikka muuta harrastemenoa.

Alaisia sinulla olisi tuhansia, ja meitä tärkeitä kuntalaisia lähemmäs 70 000. Työalueesi on reilut 2000 km2, ja toivottavaa olisi, että tutustuisit siihen mahdollisimman hyvin. Palkkaa tästä työstä saisi ainakin yli kymppitonnin kuukaudessa. Muista työeduista ei ole tietoa.

Jos tunnet suurta kiinnostusta, niin seuraile ahkerasti lehtiä ja muita tiedon välityskanavia. Hakukenttään kirjoita kaupunginjohtaja Hämeenlinna. Tervetuloa.

Päivi Kankaanmäki
Kirjoittaja on lammilainen terveysalan yrittäjä ja kaupunginvaltuutettu.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski