Kolumnit Lammi

Yhteisöllisyydessä on voimaa

Mikko reitti juontotehtävissä Konnarin Tonnilla. Kuva: Esa Joensuu

– Älä puurra yksin, ota muut mukaan. Yhdessä olemme vahvempia. Hyvä idea saa usein siivet alleen ja tuo mukanaan positiivista energiaa. Minä + Sinä = Me, yksin tekemisen aika on ohi.

Sanontoja, lausahduksia ja kommentteja, joiden taustalla on yhdessä tekeminen, yhteisöllisyys ja samaan hiileen puhaltaminen. Moni on todennut viime vuosien aikana, että ihmiskunnan tulisi yhdessä mennä eteenpäin, yhdessä rakentaa tulevaisuutta ja yhdessä pohtia globaaleja ratkaisuja. Kun mennään noin suureen kokonaisuuteen, on tuo haaste ehkä jopa liian suuri. Kuitenkin siinä on perusteensa.

Mutta yhteisessä tekemisessä ja yhteisössä on voima myös pienemmässä mittakaavassa. Alueellamme olen saanut todeta tämän useaan otteeseen. Sen miten oma yhteisö ottaa jotain omakseen ja saman hiileen puhaltamalla saadaan aikaan paljon hyvää. Näin liikunta-alan ihmisenä mieleeni nousevat tietysti liikunnalliset tapatumat. Voisin esimerkkeinä mainita Hauholta Hauho liikkuu -tapahtumat ja viime viikolla Lammilla hiihdetyn tonni täyteen Konnarilla tempaisun. Molempia yhdistää yhdessä tekeminen, sosiaalisuus ja kannustaminen. Molemmat tapahtumat ovat osoittaneet myös sen, että kun on rohkeutta tarttua toimeen, löytyy mukaan lähtijöitä ja toimijoita, jotka haluavat samaa. Löytyy resursseja, tahtotilaa sekä ennen kaikkea ihmisiä, jotka kaipaavat yhteisöllistä toimintaa. On myös merkittäviä asiakokonaisuuksia, joihin yhteisönä voimme vaikuttaa yksilöä vahvemmin. Näissäkin asioissa osallistuminen ja osallistaminen ovat tärkeää. Elinvoimaisuuden säilyttäminen lähtee yksilöistä, mutta yhteisössä on voima ja sitä pitää vaalia ja arvostaa.

Yksin puurtaminen on toisinaan haastavaa, on kyse työstä, harrastamisesta tai asioiden eteenpäin viemisestä. Yhteinen päämäärä, tavoite yhdistää ja luo positiivista energiaa. Yhteinen päämäärä tuo myös resursseja ja laajuutta toimintaan. Yhteinen päämäärä kannustaa, motivoi sekä työntää eteenpäin. On siis tärkeää, että uskallamme tarttua toimeen ja myös mennä mukaan toimintaan. Vaikka toisinaan tuntuu haastavalta, ei pidä työntää päätä pensaaseen ja nähdä vain negatiivisia asioita vaan pikemminkin kääntää haasteet vahvuudeksi ja yhdessä muuttaa suunta. Näin tehtiin Konnarin ladulla, tehdään niin monessa muussakin asiassa.

Mikko Reitti
Kirjoittaja on lammilainen yrittäjä.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski