Lukijoiden mielipiteet Hauho

4H vastaa Jouni Lehtoselle: 4H pysyy ja näkyy entistä vahvemmin Hauholla, Lammilla ja Tuuloksessa

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys jatkaa nuorisotyötä myös maaseudulla ja pitäjissä. 4H on olemassa lapsia ja nuoria varten. Teemme työtä, jotta jokainen lapsi tai nuori löytää omat vahvuutensa ja kiinnostuksen kohteensa, saa onnistumisen kokemuksia ja mahdollisuuden kasvaa täyteen potentiaaliinsa: kestävään elämäntapaan, aktiiviseen työhön ja yrittäjyyteen.

Hämeenlinnan kaupungin yhteistyökumppanina Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys on sitoutunut tuottamaan ja kehittämään nuorten ja nuorten aikuisten työllisyyttä edistävää toimintaa alueella. 4H työpaja Reki Tuuloksessa koordinoi koko Ydin-Hämeen alueella järjestettävää nuorten työllistämistoimintaa. Hauholaisille nuorille avataan helposti saavutettavissa oleva palvelu omassa kotipitäjässään: matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jossa nuorille voidaan räätälöidä yksilöllisiä työllistymispolkuja.

4H-yhdistys haluaa säilyttää ja kehittää voimakkaasti Ydin-Hämeen lasten ja nuorten toimintoja niin harrastekerhojen kuin työllisyydenkin saralla. Ajattelemme, että parhaat tulokset saavutetaan, kun lasten ja nuorten asioita edistetään yhdessä. Hyvinä esimerkkeinä voidaan mainita nuorten työllistämiseksi jo kahtena kesänä Hauholla toteutettu ikiOMAtyö -toimintamalli yhdessä Hauhon Säästöpankkisäätiön ja Oma Säästöpankin kanssa sekä Hämeenlinnan kaupungin nuorisopalvelujen kanssa toteuttavat yhteisöllisyyttä lisäävä Junnuklubi-toiminta Lammilla ja syyskuussa Tuuloksessa starttaava nuorisokahvila, joka sai alkunsa pitäjän nuorten aloitteesta.

Maailma ympärillämme muuttuu, myös 4H-nuorisotoiminnan pitää olla valmis muuttumaan ja vastaamaan tämän päivän lasten ja nuorten tarpeisiin ja toiveisiin. 4H-toiminnan sisällöt ja tekeminen tarjoavat 2020-luvulle siirryttäessä konkreettisia vastauksia moniin yhteiskunnan haasteisiin. Tulevaisuuden rakentaminen on yhteistyötä, jossa tarvitaan kaikkia yhteiskunnan toimijoita.

Hämeenlinnassa 20.8.2019

Karoliina Kärkäs
hallituksen puheenjohtaja
Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys

Lue myös: 4H karistaa Hauhon pölyt jaloistaan

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat