VPK banneri
Lukijoiden mielipiteet Lammi

Aika ei lopu koskaan

Keski-Häme julkaisee lukijoiden lähettämiä valokuvia ja videoita verkkosivuilla ja lehdessä ilman eri korvausta. Sopimatonta tai lakia rikkovaa materiaalia ei julkaista.

Aikaa maailmassa on kaikkein eniten, se on loppumaton luonnonvara kuin napanöyhtä, joka ei lopu koskaan.

Aika ilmenee monenlaisena. On kesäaikaa,talviaikaa,normaaliaikaa,mennyttä – ja tulevaa aikaa, luppoaikaa, laatuaikaa, työaikaa…
Entä jos ei olisi eri vuodenaikoja eikä vuorokausi-ilmiötä. Olisi vain aina sama valoisuus, ei olisi yötä eikä päivää erikseen. Miten mittaisimme aikaa, sen kulumista ja ikääntymistämme… Mikä olisi mittayksikkö kun vuodet ja päivät eivät olisi käytössä? Olisiko se mahdollisesti yksi potkurinjälki (ryppy otsassa)?
Tarkastelisimme kasvoihimme ilmestyvien potkurinjälkien määrää. Sanottaisiin, että ”kylläpä olet vielä nuori kun Sinulla on noin vähän noita potkurinjälkiä”.
Einstein ja kumppanit ihmettelivät ja arvelivat valonnopeuden olevan ratkaiseva tekijä ajan suhteen. He päättelivät sitä, että kaikki aika on ollut jo olemassa ennen nykyhetkeä! Siinäpä se hyvä aihe mielikuvitukselle!
Mitä nopeammin liikumme sitä hitaammin aika kuluu. Jos liikkuisimme valonnopeudella, niin ajankulku pysähtyisi. Ylittäessämme valon nopeuden siirtyisimme ajassa taaksepäin. Eletyt elämät ja tapahtumat näkisimme takaperin. Voisimme havaita kuinka nuortuisimme ja tulisimme lapsiksi jälleen ja menisimme takaisin äitiemme kohtuun. Vanha ruostunut autonikin saisi uuden kiillon, matkamittarin lukemat vähentyisivät ja auton arvo nousisi.
Toisaalta valonnopeutta nopeampi on kuitenkin pimeys. Siellä missä on pimeää sinne valo ei ole vielä ehtinyt.
Onko joillain toisilla aikaa enempi ja toisilla vähempi. Jos kokee, että aikaa on liian vähän, kannattaisi hankkia mustalaisen kauppaama kello; Hai, osta tästä hyvä kello se ei kauan tuntia kävele… Joskus voi olla niin kiire että ei ehdi mitään tekemään. Onko silloin aikaa liikaa vai liian vähän? Kummallista on se, että jos ei ehdi tekemään jotain kunnolla niin on kuitenkin aikaa tehdä se joskus uudelleen. Vanha sananlasku sanoo: ”kuka teki eikä tervannut”.
Aikakummallinen juttu!

Ilkka Hallenberg
Lammin Takamaa

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski