Lukijoiden mielipiteet Lammi

Hyvinvointikeskuksen työt hyvässä vauhdissa

Lammin hyvinvointikeskus. Kuva: Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiö sr

Me hyvinvointikeskuksen kuntaraatilaiset olemme saaneet koko rakentamisen ajan hyvää informaatiota töiden edistymisestä. Arvostamme tiedotustapaa. Me myös välitämme samaamme tietoa omissa eläkeläisryhmissämme ja keskusteluissa lammilaisten kanssa.

Hyvinvointikeskuksen rakennustyöt ovat edenneet hyvin. Tervapääskyjen pesintä aiheutti viivästymistä aikatauluun, mutta leuto ja vähäluminen talvi on puolestaan auttanut rakentajia. Rakennus valmistuu joulukuun alkuun mennessä.

Yhteistyö tilaajan ja urakoitsijan välillä on sujunut hyvin. Työmaan valvontaan on kiinnitetty erityisesti huomiota. Rakennustöiden valvoja käy työmaalla 2–3 kertaa viikossa, ja hän tekee raportit käynneistään ja myös kuvaa tarkastaessaan kohdetta. Viikoittaisessa työmaakokouksessa käydään läpi tarkastuksessa ilmenneet asiat. Kosteutta mitataan betoniin istutetuilla antureilla ja ennen pintojen kiinnittämistä tehdään vielä tarkemmat kosteusmittaukset niin, että varmistetaan kohteen kuivuus. Seinien pintaelementit tehdään sisätiloissa ja asennetaan paikoilleen kosteudelta suojattuna. Joitakin pieniä muutoksia on myös tehty rakentamisen aikana, kun on todettu, että ne hyödyntävät rakennuksen käyttöä tulevaisuudessa. Kaksi kuukautta varataan ennen kohteen luovuttamista takuutarkastuksiin ja laitteiden testauksiin.

Tiedottaminen on avointa. Näppäilemällä hakusanaksi Lammin hyvinvointikeskus kuka tahansa pääsee tutustumaan rakennuksen tietoihin ja näkee videokuvaa kohteesta. Kuvistakin näkee, että työmaa on siisti. Myös kohteen naapurit kertovat positiivisia kokemuksia työmaasta. Myös me raatilaiset kerromme mielellämme saamaamme tietoa.

Asukkaiden haku käynnistyy maaliskuun alussa. 60 vuotta täyttäneillä Hämeenlinnan alueella olevilla henkilöillä on mahdollisuus hakea asuntoa kohteesta. Edellytys on kuitenkin, että hakija tarvitsee jotakin palvelua esim. ateriapalvelua, siivouspalvelua ym.

Myös talon nimikilpailu alkaa maaliskuussa. Nyt vaan miettimään hyviä nimiehdotuksia.

Toivomme töiden sujuvan edelleen saumattomasti hyvässä hengessä niin, että hartaasti odotettu talo on valmis joulukuussa ottamaan vastaan asukkaat.

Raatilaiset
Anja Huostila
Taito Koskue
Kyllikki Papinkivi

Lue myös: Lammin hyvinvointikeskuksen rakentamistöiden kosteudenhallinta

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski