Lukijoiden mielipiteet Lammi

Ihminen asennevamman uhrina

Asiakas oli ennen vanhaan ihminen. Tätä ihmisasiakasta kutsuttiin joskus jopa kuninkaaksi. Se oli siihen aikaan, kun kaupan myyjä ja lääkäri vastaanotolla omasivat ihmislähtöisen näkökulman toiminnalleen. Veivattava kassakone kilisi toiminnan tuloksena.

Nyt asiakas on usein vain koodi. Hän lunastaa ihmisenä tarvitsemaansa hoitoa ja palvelua. Hänen ongelmiinsa tuottaa ratkaisuja yritys koko organisaationsa toimesta.

Miten on tänä päivänä? Kaupassa kuntoaan kohentava asiakas itse kokoaa koriinsa hankinnan kohteensa koodaten itsensä täydellisine toimintoineen ja tavaroineen ulos tunnisteiden piippaamatta.

Sairastavan ihmisen hoitotapahtumassa on menty vieläkin pidemmälle. Hänen onnistuttuaan varaamaan itse lyhyen aikajakson pilvipalvelusta hän kohtaakin mammonapitoisesti euro-ohjatun ajan, jona on todettava virallisesti hänen olemassaolonsa ja kipuhistoriansa sekä akuutti tarpeensa.

Kello saattaa kertoa yllättäen, että tovi on kulunut. Pitkämatkalaisenkin on varat-
tava uusi aika saadakseen kiputiloihinsa hakemansa avun. Näin huolimatta siitä, että meitä sairauteen apua etsiviä ihmisiä on tuhansia erilaisia taidoiltaan ja ulos-anneiltaan sekä tuhansia erilaisia apuja kiputiloihinsa tarvitsevia. Kaukaakin tulleelle ehdotetaan uutta aikaa.
Valitettavasti ihmisen kohteluun ei sovellu tehdasvalmisteisen sarjatuotannon mittari. Se on muuttanut ihmisen koodina kaiken kustantavaksi eri maksunimikkeiden mukaisen kokonaistuloksen hoitavaksi keräyskohteeksi. Tuo asennevammaisuus tulee korjata pian, eikä siihen tule sopeutua.

Suuret ikäluokatkin ovat jo vuosia olleet ansaitsemassaan eläkeläisen elomuodossa. Ihmisen tulee nykyisessäkin brändäämisen ja menestyspakon ajassa saada juuri hänen olotilassaan omaan tunnistettuun ongelmaansa inhimillinen ratkaisu.

Heikki K. Lähde

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski