Lukijoiden mielipiteet Lammi Tuulos

Kansallispukuja Untulassa

Untulan lavalla järjetettiin kansallispukujen tuuletus 5.8., joka on valittu valtakunnalliseksi kansallispukujen syntymäpäiväksi. Kuva: Matti Siivonen

Maanantaina 5.8. vietettiin valtakunnallista kansallispuvun syntymäpäivää tuuletuksen merkeissä myös Untulan lavalla Lammilla. Paikalla oli kolmisenkymmentä pukua tuulettumassa kantajiensa päällä ja muutamia myös rekissä ihailtavana. Kansallispukuaan esittelemään ja muihin pukuihin ja niiden tarinoihin tutustumaan oli tullut väkeä myös Hauholta ja Tuuloksesta, muutama myös naapurikunnista ja jokunen ihan kantakaupungista asti.

Merkkipäivä viittaa keisari Aleksanteri kolmannen vierailuun Lappeenrannassa 5.8.1885, jolloin keisarille lahjoitettiin suomalainen soutuvene. Sen soutajina oli kahdeksan tarkoin valittua nuorta neitoa, jotka olivat pukeutuneet edustamiensa säätyjen ja maakuntien pukuihin. Myös rannoilla ollut satapäinen joukko oli pukeutunut kansallispukuihin.

Lähde: Toini-Inkeri Kaukonen, Suomalaiset kansanpuvut ja kansallispuvut (WSOY, Porvoo. 1985)

Tuuloksesta saapuivat Untulaan komeita pukujaan tuulettelemaan Tarja Kangas (vas.) Hämeen puvussa, Sirpa Lundgren Itä-Hämeen puvussa, Sinikka Häppölä Tuuloksen puvussa ja Kirsi Lampinen Kuortaneen puvussa.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski