Lukijoiden mielipiteet Tuulos

Kuka roskaa Tuuloksessa?

Kuva: Mika Korju

Mika Korju lähetti Keski-Hämeelle kuvia Tuuloksen Poutunkankaalta löytyneestä jätekasasta. Vanhan Kokkilantien läheisyydessä kulkevalla metsätiellä lenkkeilevä Mika Korju huomasi jätteet sunnuntaina 28.7. Edellisen kerran hän lenkkeili samalla reitillä kolme viikkoa sitten, tuolloin jätteitä ei maastossa vielä ollut.

– Pakettiautosta tai peräkärrystä on roskia kipattu metsätien molemmille puolille. Näyttäisi olevan rakennusjätettä ja muuta vastaavaa, Korju kertoo. Hän on tehnyt roskaamisesta ilmoituksen Hämeenlinnan ympäristötarkastajalle.

Roskaaminen on ympäristörikos

– Roskaaminen on kielletty kaikilla alueilla Hämeenlinnassa. Ympäristöön ei saa jättää mitään jätettä siten, että siitä voi aiheutua epäsiisteyttä, maiseman rumentumista, viihtyisyyden vähentymistä, ihmisen tai eläimen loukkaantumisen vaaraa tai muuta vastaavaa vaaraa tai haittaa, kertoi Hämeenlinnan ympäristötarkastaja Sirpa Viholainen aiemmin Keski-Hämeelle.

Jokaiselle roskalle ja jätteelle on oma paikkansa, eikä se koskaan ole luonto. Roskaajalla on siivousvelvollisuus, joka Viholaisen mukaan valitettavan usein jää maanomistajan harteille, ellei roskaajan henkilöllisyyttä saada selville.

Annetun puhdistamismääräyksen laiminlyönti saattaa johtaa ympäristönsuojeluviranomaisten käynnistämään hallintopakkomenettelyyn, jolloin puhdistamismääräyksen tehostamiseksi voidaan asettaa uhkasakko tai teettää siivoustyö roskaajan kustannuksella. Roskaamisesta voidaan tehdä myös tutkintapyyntö poliisille, joka käsittelee asian rikoslain perusteella. Roskaaminen tuleekin aina kalliimmaksi, kuin jätteiden vienti niille kuuluvaan paikkaan ja asianmukaiseen käsittelyyn.

Mikäli kiinteistöllä syntyy isokokoista jätettä, joka ei sovi jäteastiaan, jätteet tulee toimittaa suoraan Karanojan jätteidenkäsittelyalueelle osoitteeseen Karanojantie 145, 13430 Hämeenlinna.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski