Lukijoiden mielipiteet Lammi

Lieson Pitkäläntie vaatisi myös kunnostusta

Keski-Häme julkaisee lukijoiden lähettämiä valokuvia ja videoita verkkosivuilla ja lehdessä ilman eri korvausta. Sopimatonta tai lakia rikkovaa materiaalia ei julkaista.

Timo Myyryläinen iloitsee syystäkin Keski-Hämeessä (5.9.2019), että Lammilla ”Liesontie saa uuden, paremman päällysteen”. Päällyste uusitaan Kuohijärven länsipuolelle Porraskoskelle saakka. Hyvä niin ja kiitokset tästä niille, joille se kuuluu.

Tässä yhteydessä on hyvä tuoda esiin myös Kuohijärven itäpuolen Pitkäläntien korjaus- ja päällystystarve. Pitkäläntietä käyttävät sadat paikalliset asukkaat ja kesäasukkaat ovat useita vuosia kärsineet hiekkatien ala-arvoisesta kunnosta ja hoitamattomuudesta kesäisin.

Hämeen ELY-keskus/valtio ei ole vuosiin osoittanut riittävästi varoja tien hoitoon ja siitä johtuen tie on koko kesän pölyinen, kuoppainen ja vaarallinen käyttäjilleen. Pyöräily ja jalankulku on ollut mahdotonta kesäisin, jolloin metsänhakkuiden aiheuttamien hakkuuaukioiden ja raskaiden kuljetusten johdosta tien kunto on entisestään huonontunut. Voi vain ihmetellä, miten paikalliset asukkaat, koulukuljetukset, postikuljetukset, lehtien varhaisjakelut ja jätekuljetukset ovat selvinneet Pitkäläntien käytöstä ilman suuria onnettomuuksia.

Päällystämätön hiekkatien osuus Pitkäläntiestä alkaa vajaan kilometrin päästä Lieson lavalta ja kunnostus ja asfaltointi tarvittaisiin 5-10 kilometrin matkalle. Juuri Pitkäläntien alkupäässä on paljon kesämökkiasutusta (mm. Kuohijärvi, Oksjärvi, Alanne, Kyynäröt, Avusjärvi). Kun Liesontie ja Porraskoskentie Porraskoskelle asti saa uuden päällysteen, olisi nyt aika saada Pitkäläntiekin kuntoon ja päällystettyä ensimmäisen kerran. Toivottavasti päättäjät Hämeenlinnassa ja kansan edustajat Kalle Jokinen mukaan lukien vaikuttavat siihen, että myös Kuohijärven länsipuolen ajotie saataisiin normaaliin ja turvalliseen ajokuntoon.

Pentti Saarikko

Kesälammilainen

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

Lukijoiden mielipiteet