Lukijoiden mielipiteet Tuulos Keski-Häme

Lukijalta: Hyvät Hämeenlinnan päättäjät

Kirsti Häppölä on kirjaihminenTuuloksesta.

Älkää nyt missään tapauksessa toteuttako sitä pelottavaa toriparkki-suunnitelmaa.

Kävin viime kesänä Turussa. Siellä on keskiaikaisen kaupungin tori avattu, ja torin alle tehdään kovalla touhulla lämmintä kotia autoille.

Kun Suomi oli Ruotsin valtakunnan Itäinen maakunta, Turku oli Ruotsin valtakunnan toiseksi suurin kaupunki. Heti siis Tukholman jälkeen. Itäisessä maakunnassa oli oma piispa, yliopistoon johtavia kouluja, kolme tai neljä luostaria, komea linna, jossa tuleva kuningas Juhana herttua jonkin aikaa piti hovia. Ja satama, josta käytiin vilkasta kansainvälistä kauppaa.

Siis tämän hienon vanhan kaupungin tori on nyt raiskattu, ja sitä reunustavat kadut ovat monen vuoden ajaksi suljetut.

Hämeenlinna ei ole ihan niin vanha kaupunki kuin Turku, mutta maan historialle ja ympäröivälle maaseudulle tärkeä.

Älkää menkö tuhoamaan sitä.

Isot kaupat ovat jo menneet Tiiriöön, eivätkä tule takaisin. Toriparkin rakentamisen ajaksi loputkin kaupat kaikkoavat ydinkeskustasta. Ja: (entisenä helsinkiläisenä) sanoisin, että Hämeenlinnan keskustassahan on jo iso, lämmin ja ilmainen parkkitalo Goodmanissa. Korostan sanaa ilmainen, koska toriparkista tulisi ilman muuta maksullinen – ja varmasti hyvin kallis, jos sillä aiotaan saada lainatut rakennusrahat maksetuiksi. Vaihtoehtoisesti voitte ehkä vähän nostaa nykyisten kaduilla olevien kellopaikkojen hintoja.

Unohtakaa koko toriparkkijuttu, ja käyttäkää rahat Lammin lukion säilyttämiseen. Sillä on todellista merkitystä Hämeenlinnan alueen tulevaisuudelle.

Kirsti Häppölä
Tuulos

Tagit

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski