Lukijoiden mielipiteet Tuulos

Maaseudulle hyvä tulevaisuus Suomessa

Kuvituskuva: Colourbox

On todella tärkeää, että maaseutu pysyy elävänä ja elinvoimaisena ja aktiivisena palveluiltaan. Viime aikoina on yritetty lopettaa kouluja ja pankkeja maalta. Se ei ole demokratiaan sopivaa eikä oikein kansalaisten kannalta katsottuna.

Kun koronaviruksesta on päästy yli, tulee taas olla aktiivinen järjestöissä ja yhdistyksissä, kirkoissa ja puolueissa sekä kerhoissa. Sitä kautta voi vaikuttaa palveluihin ja tehdä esityksiä ja aloitteita ja edistää hyviä asioita. Maaseudulla maamiesseurat, maa- ja kotitalousnaiset, partio, Martat, MTK, Pro Agria, 4H-yhdistys ovat tärkeitä. Maallekin voi ottaa esimerkiksi vaihto-oppilaan ulkomailta vuodeksi perheeseen tai kesävaihto-oppilaan. Partio ja SPR järjestävät suuria rauhanleirejä.

Liikunta on tärkeää ja hyvästä terveydelle. Urheiluseurat ovat myös oleellisia ja liikuntatapahtumien järjestäminen. Finlandia-hiihto, kuutamohiihto ja ystävähiihto Hämeessä ovat saaneet paljon kannattajia. Ohjatut patikkaretket ovat myös suosittuja.

Kansalaisopisto on tärkeä ja monet löytävät sieltä sopivia liikuntaryhmiä, käsityö- ja kielikursseja. On hyvin oleellista, että liitoskunnissakin on kansalaisopiston kursseja.

Eläinrakkautta on paljon maaseudulla. Siellä järjestetään koiranäyttelyitä ja hevostapahtumia sekä maatalousnäyttely. Monet kaupunkilaislapset voivat kokea hienoja elämyksiä maatiloilla vieraillessaan esimerkiksi sukulaisissa tai avoimien ovien päivinä jollain tilalla.

Kulttuurielämä maalla voi olla varsinkin kesällä vilkasta. Nykyään on paljon musiikkitapahtumia, kesäteatteria ja taidenäyttelyitä, varsinkin Tuuloksessa, Hauholla ja Lammilla on paljon tällaista ohjelmaa.

Kesämökkiläiset tuovat myös oman kortensa kekoon maaseudulla ja tuovat taloudellista toimeliaisuutta alueellle joissain tapauksissa.

Toivon kaikkea hyvää Keski-Hämeen lukijoille Tuuloksessa, Hauholla, Lammilla ja Hämeenkoskella. Samoin joululehtien lukijat ovat tärkeitä, ja kyläkirjojen julkaisutoiminta on merkittävää.

Sirpa Salovius
Kesätuuloslainen

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat