VPK banneri
Lukijoiden mielipiteet

Niipalan kartta ei ollut peilikuva

Marttilan vanha asuinrakennus kuvattuna Lammin kirkonkylän suunnasta. Naskalin pihapiiri jää kuvassa näkyvän Hämeenlinnan–Asikkalan maantien vasemmalle puolelle. Kuva: Juha Riihirannan arkistot

Viime viikon Keski-Hämeessä ollut kuva Niipalan vanhasta kartasta herätti joissakin lukijoissa epäilyksen siitä, että kartan pohjakuva olisi jossain vaiheessa kääntynyt peilikuvakseen. Näin ei jutun kirjoittaneen Juha Riihirannan mukaan kuitenkaan ollut.

– Kartta kuvaa tilannetta aivan oikein ja on ainakin oman Keski-Hämeeni perusteella myös painettu oikein. Marttilan ja Naskalin pihapiirit on piirretty ko. karttaan Haapainojan/Sinkkilänojan itäpuolelle, kuten pitääkin. Eli suunnilleen samoihin paikkoihin, joissa nykyään sijaitsevat Sinkkilän uusi päärakennus ja Naskalin palvelutalo, Riihiranta kertoo.

– Aiheuttaisiko sekaannusta se, että  nimet ”Marttila” ja ”Naskali” on piirtoteknisesti sijoitettu kartassa ojan länsipuolelle, vaikka kumpikin talouskeskus sijaitsee todellisen tilanteen mukaisesti ojan itäpuolella, Riihiranta pohtii.

Keski-Hämeen toimitus

Niipalan vanhan kartan löydät Keski-Hämeen digilehdestä, joka on julkaistu Talvi-teemalla 8.11. Juttu Niipalan vanhasta asutuksesta on sivuilla 10–11.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski