Lukijoiden mielipiteet Tuulos

Numeroita ja parantavaa Turun matkailua

Kirsti Häppölä

Pelkään ja kavahdan numeroita. Ne sekoittavat ihmisen ja saavat vatsan kipeäksi.

Hankaluudet alkoivat jo alakansakoulussa Vieno Laurilan sinänsä lempeässä hoivassa. Ja jatkuivat Hilma Soinilan luokassa (jossa oli kauniit taivaansiniset ikkunanpuitteet ja kukkivia verenpisaroita ikkunalaudoilla). Muistan selvästi, että Soinila antoi tämäntapaisia tehtäviä: ”Laske, kuinka paljon benziiniä pitää varata kuorma-autoon matkalle Hangosta Petsamon luostarille. Auto kuluttaa 20 litraa sadalla kilometrillä, ylämäissä enemmän. Matka on 1397,8 kilometriä. Pihtiputaalla kyytiin otetaan 94,9 kiloa painava henkilö, joka lisää kulutusta 1,5 %. Alkuperäinen kuorman paino pitää arvata.”

Samantapainen painostus jatkui Hämeenlinnan yhteiskoulussa, ja asiaa pahensi algebraa opettanut rehtori, joka oli ilmeisesti menettänyt hermonsa sodassa, ja rikkoi monta hyvää karttakeppiä hakkaamalla niitä opettajanpöytään. Oppilaita hän ei hakannut.

Numeroista ei näköjään koskaan pääse eroon, nyt niitä vaan pitää lähestyä koneitse. Ja taas tulee vatsa kipeäksi.

Mutta muutenhan elämä on mukavaa.

Viime sunnuntaina olin Metsäkirkossa Sudenkiven Erän laavulla mäntyisellä kankaalla Pannujärven takamaastossa. Aurinko paistoi, ja korkeat männyt suhisivat pehmeästi. Heli Ulvisen suorittamista kirkonmenoista saimme taas käyttöömme ikivanhaa viisautta ja hyvän elämän rakennuspuita.

Jos nyt yhtäkkiä kaikki seitsemän ja puoli miljardia ihmistä maapallolla alkaisivat elää Jeesuksen antamien elämänohjeitten mukaan, maailmasta tulisi aika pian paratiisi. Ei tarvitsisi muuta kuin olla hyvä lähellään oleville tai lähelleen tuleville ihmisille. – Miksi se on niin vaikeata.

Elämän ilopuolelle voidaan ehdottomasti laskea kahden päivän matka Turkuun, jonka tein hiljakkoin. Avasimme siellä Vesan ja Päivin kanssa yhden taidenäyttelyn, katsoimme keskiaikaisen Turun ihmeitä Aboa Vetus näyttelyssä, ja nautimme virvoittavia juomia Aurajoen rannalla. Oppaina olivat Turku-natiivit Janne ja Päivi. Turkulaiset ovat todella hyödyntäneet vanhan Aurajoen. Rantakatu myötäilee jokea, ja joen ja kadun välillä oli rivikaupalla italialaisia herkkukioskeja ja ruokapaikkoja terasseineen. Hämärän tullen rantaviiva on valaistu kauniisti, ja joella on monta vanhaa laivaa tarjoamassa virvoitusjuomia. (Viroksi: karastusjook). Rantakatu oli iltapäivällä ja illalla täynnä hyväntuulisia ihmisiä, ja tunnelma oli kuin Seinen tai Tiberin rannalla. Hyvä Turku!

Kirsti Häppölä
Kirjoittaja on kirjaihminen Tuuloksesta.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski