Lukijoiden mielipiteet

Pelastakaa lapset

Lukijoiden kirjoituksia ja kuvia julkaistaan Keski-Hämeen Lukijan mielipide -palstalla lehdessä ja verkossa. Osallistu sinäkin! Kuva: Colourbox

Elämän kunnioitus.
Ollako tyttö vaiko poika, siinä pulma.

Lasten kehitystä häiritään vakavasti. Lapset joutuvat miettimään uusien tasa-arvo oppien ja tasa-arvo keskustelujen mukaan, olenko oikeassa ruumiissa? Pitäisikö minusta tuntua joltain erilaiselta? Onko minussa jokin vika? Ja kaikkea muuta, mitä lapsen ei pitäisi joutua miettimään.

Lapset kuulevat tässä ajassa ” tytöt voivat olla poikia ja pojat tyttöjä”.

Poika voi hoivata nukkea, kehittääkseen kenties tulevaa isä rooliaan. Opetellakseen helläksi isäksi ja aviomieheksi. Se ei tarkoita että poikalapsi on tarkoitettu tytöksi, karrikoidusti sanottuna.

”Kaiken kehityksen kannalta tärkeintä ovat tunteet. Siksi tervettä tunnekehitystä pitää suojata oikeilla tiedoilla, tolkullisilla malleilla ja tarjoamalla kehitystä tukeva kasvuympäristö sekä kasvurauha”. ”Mielikuvien ja ympäristön tarjoamien virikkeiden pohjalta lapsi hahmottaa seksuaalisuuteen liittyvien asioiden merkitystä ja arvomaailmaa.” ”Kouluikäisellä on yleensä vankka usko auktoriteetteihin. Erityisen tärkeitä ovat läheisten aikuisten antamat mallit siitä, onko hyvä juttu olla tyttö tai poika.”
( Lastenpsykiatri Raisa Cacciatore)

Se että lapselle, aikuisen auktoriteetillä, kerrotaan että voi olla tyttö tai poika, jos alkaa tuntumaan siltä, häiritsee lapsen normaalia kehitystä. Pieni keskeneräinen ihmismieli ei sitä pysty ymmärtämään ja käsittelemään tuollaisia asioita. Lapsille on annettava  kasvurauha. Lapsille on annettava mielikuvitusrauha. Lapsen kasvuun kuuluu myös kyseenalaistaa oma sukupuolensa, pääsääntöisesti se menee ohi. Aikuisena he kerkiävät tekemään omat valintansa.

Itse kuulun niihin tyttöihin, joka kiipesi kaikkein korkeimmalle, juoksi kaikkia lujimpaa, könitti pojat perinpohjaisesti ja konnankoukkuja koko ajan hioden. Keksien mitä vaarallisimpia ja hurjimpia ideoita. Olin hurjista hurjin lapsi, tyttö. Suojelin toisia ja leikin pikkuautoilla. Olin myös sitä mieltä että minun kuuluisi olla poika. Ei minusta kuitenkaan alettu vääntämään poikaa. ”Jos sittenkin haluaisin olla poika, kun vähän siltä nyt näyttäisi”.  Sain olla turvallisesti hurja luova tyttölapsi. Mielikuvituksineen rauhassa. Vääryyksistä napakasti oikaistu. Säännöt olivat selvät. Kiitos vanhemmilleni siitä.

Vanhempina ja aikuisina meillä on vastuu lapsiemme mielenterveydestä ja taata lapsillemme turvallinen huoleton lapsuus. Lapsilla on oikeus saada kasvaa turvallisen aikuisen ohjauksessa. Olla lapsi. Poika poikana, tyttö tyttönä. Miettimättä maailman rieputteluja. Ilman pelkoja.

Pelastakaa lapset ry:lle olisi työtä pelastaa lapset tämän ajan ihanteiden vahingoittavalta vaikutuksilta. Pelastakaa lapset ry lupaa suojella lapsia, lupaa että lapsilla on oikeus olla lapsi, lupaa että lapsilla olisi kasvurauha.

Miten tämä lasten suojelu toteutuu tässä ajassa, kun lapset joutuvat kouluissa sekä hoitopaikoissa kuulemaan tasapuolisesti ja tasa-arvoisesti tasa- sitä ja tasa- tätä oppia, mikä vie ihan harhaan.

Sivistävä kristillinen kasvatus on poistettu. Varhaiskasvatuksista on käsketty poistamaan lasten Raamatut. Lasten Raamattu on lasten omaisuutta, ei niihin olisi saanut kajota. Raamattu on Jumalan ohjekirja meille, miten meidän kuuluu käyttäytyä, miten pysyä terveenä ja terve seksuaalikasvatuskin löytyy Raamatusta, sekä tärkein, miten pelastautua tältä maailmalta. Raamatusta löytyy kaikki tarpeellinen elämään. Ne ohjeet ovat lasten oikeus kuulla! Lapsilla täytyy olla vaihtoehto, tehdä oma valinta, maailman hullutuksille. Jeesus sanoo:

”Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä sen kaltaisten on Jumalan valtakunta.”
(Markuksen evankeliumi 10:14)

”Ja älkää muodostautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.”
Paavalin kirje Roomalaisille 12:2. Raamattu käännös 1914.

Voi Jumalani, kuule rukoukseni. Älä anna tämän maailmanajan ihanteiden tuhota rakkaitamme, lapsiamme, lapsenlapsiamme. Heidän tulevaisuuttaan.  Siunaa ja suojele lapsiamme ja nuoriamme. Aamen

Tuula Metsola

 

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski