Lukijoiden mielipiteet Lammi Keski-Häme

Ryhtymisrajoitteinen pyhimys?

Lukijoiden kirjoituksia ja kuvia julkaistaan Keski-Hämeen Lukijan mielipide -palstalla lehdessä ja verkossa. Osallistu sinäkin!Kuva: Colourbox

Näin tulevan sunnuntain ystävänpäivää odotellessa tulee mieleen kaksisataaluvulla marttyyrikuoleman kärsinyt esikristitty ja myöhemmin pyhimykseksi nostettu Pyhä Valentinus. Hän on rakkauden, mehiläistenhoitajien, ruton, kihlattujen, epilepsian ja onnellisten avioliittojen suojelupyhimys. Hän koki marttyyrikuoleman 14. helmikuuta vuonna 269.

Nykyään päivä 14. helmikuuta on nimetty hänen kunniakseen. Tästä päivästä on tullut monessa maassa rakastavaisten juhla, joka Suomessa tunnetaan nimellä ystävänpäivä. Myöhempinä vuosisatoina Paavi viisaudessaan jakeli hänen jäämistöään eri maihin pyhäinjäännöksinä ja niitä löytyy kirkoista Italian ohella esim. Espanjasta ja Irlannista.

Juhla ei ole meillä täällä Hämeenlinnan takamailla niinkään merkittävä. Talviverkoilla varmaankin käydään. Sensijaan askarruttaa kuntavaalien varjoon jäävä, mutta täälläkin merkittävä kaupunginjohtajan vaihtuminen.

Jäädäänkö puoluetoimistoista johdettavien kunnallispäättäjien kierrättämisen armoille vai saataisiinko meille Hämeenlinnan keskuskaupungin ja kirkonkylien muodostaman yhteisön kokonaisvaltaista kehittämisestä kiinnostunut kyky. Ilman ryhtymisrajoittuneisuutta.

Toivoisin kirkonkylien edustajien kaupungin päättävissä elimissä nyt osallistuvan tiukasti kaupunginjohtajan valinnan pätevyysvaatimusten laadintaan. Valintakriteerit määrittelevät suurelta osalta minkä tyyppinen henkilö lopulta valitaan.

Lisäksi valintaprosessissa esivalinnan läpäisseet ehdokkaat olisi hyvä saada kirkonkylille haastateltaviksi ja kertomaan kokemuksensa ja ajatuksensa tämän tyyppisen kaupungin tasapuolisesta kehittämisestä. Emme ansaitse tänne kirkonkylille vanhoja pyhäinjäännöksiä vaan aidosti meistä kiinnostuneita päättäjiä.

Valkoinen savu valintakomitean takan piipusta sitten aikanaan kertoo valinnan tultua tehdyksi.

Mielipide
Kuohijärveltä

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski