Lukijoiden mielipiteet Tuulos

Tuuloslainen, sinulla on vaikutusvaltaa

Keski-Häme julkaisee lukijoiden lähettämiä valokuvia ja videoita verkkosivuilla ja lehdessä ilman eri korvausta. Sopimatonta tai lakia rikkovaa materiaalia ei julkaista.

Paadenkolu Oy suunnittelee Tuulokseen kaatopaikkaa, joka harhaanjohtavasti on nimetty kiertotalouspuistoksi.

Kaatopaikka Tuuloksessa tulee väistämättä vaikuttamaan vähentävästi alueen asukaslukuun sekä kiinteistöjen arvon laskuun. Kukapa halua muuttaa paikkakunnalle, jossa on vaarallisten aineiden saastuttaman maa-ainesten loppusijoituspaikka.

Vaarallisten aineiden käsittely ja loppusijoitus on uhka kaikkien tuuloslaisten hyvinvointiin ja terveyteen ilman ja vesistöjen kautta leviävien saasteiden kautta.

Tulossa olevaan uuden maakuntakaavaan (2020–2040) voi vielä lähettää muistutuksia 17.2.2019 saakka. Kaavassa tämä kaatopaikka on merkitty EOk/EKO (yhdistetty kalliokiviainesten ottoalue/kiertotalousalue) 578. Hämeen liiton sivuilta löytyy sähköinen palautelomake.

Kaavassa oleva alue ei ole kovin onnistunut valinta kaatopaikalle. Esimerkiksi vuodessa yli kahdensadantuhannen kuutiometrin hulevesien hallinta suoalueella (Lieso) on mahdotonta vesiä saastuttamatta. Eikö Pannujärven vesien saastuttamisesta voisi jo päätellä, millaisia uhkia on luvassa.

Minä vaikutan

1 Kommentti

  • Kaatopaikka on aina merkittävästi lähiympäristöön vaikuttava hanke.
    Tuulos on kuitenkin pieni pitäjä, johon vaikutus on merkittävä koko Tuuloksen olemassaolon ja asutuksen sekä palvelujen pysymisen kannalta.

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski