Lukijoiden mielipiteet Lammi

Uimarannan tarina

Juottimen rannan kuntoa ei valvo enää kukaan. Parkkipaikan roska-astioiden tyhjennyskään ei ole kovin suosittua puuhaa nykyään.Keski-Häme/Lukijan kuva 20180726

Hämeenlinnan Lammilla, erittäin vilkkaasti liikennöidyn Lammi – Asikkala tien varrella sijaitsee Juottimen uimaranta. Rannan omistaa Ronnin osakaskunta, joka on aikojen alussa tehnyt Lammin kunnan kanssa sopimuksen, että kunta hoitaa uimarannan. Kunta kunnosti rannan, toi pukukopin ja puuceen ja hoiti rannan kohtuullisen hyvin. Kuntaliitoksen jälkeen Hämeenlinnan kaupunki on hoitanut rantaa monet vuodet, joskus jopa hyvin. Melkein vastikään uimarannan kyltit uusittiin, pukukoppia kunnostettiin ja puucee uusittiin.

Kunnes sitten eräänä yönä joku sai kuningasidean. Ilmeisesti saatuaan tarpeekseen liian hyvistä palveluista, joita kaupunki meille Hämeenlinnan suurkaupungin rajaseuduilla asuville myötämielisesti tarjoaa. Eihän se nyt käy, että Hämeenlinna tarjoaa matkailijoille ja liitoskuntalaisille näin mahtavat palvelut ja puitteet. Joku roti se on oltava syrjäkylilläkin. Melkein yhdessä yössä lähtikin sitten uudet opasteet, vuosia palvellut pukukoppi ja uusittu puucee. Ei jätetty jäljelle edes pukukopin seinässä roikkunutta pelastusrengasta tai pöllistä tehtyä vanhaa penkkiä. Kaikki läks.

Me, jotka edelleen käymme Juottimen rannassa uimassa, olemme joutuneet vastailemaan motoristien, karavaanarien, muiden matkailijoiden ja monien lapsiperheiden kysymyksiin, missä ovat opastetaulut, tienviitta, roskikset, pukukoppi ja huussi? Olemme kertoneet, että tämä on Hämeenlinnan uusi matkailustrategia: kun mitään ei tarjota, voi jatkaa matkaa naapurikunnan puolelle. Matkailijat sanovat, etteivät ymmärrä tällaista. Olemme lohduttaneet, että ei ymmärrä kukaan muukaan. Meillä on hiekkapohjainen, hyvä uimaranta kauniilla paikalla, vilkasliikenteisen tien varrella paikoitusalueineen kaikkineen. Mitä tekee Hämeenlinnan kaupunki – pistää pillit pussiin. Kaupungin päättäjät puhuvat jostain vetovoimasta. Onko tämä sitä? Suunta on sitten kyllä pahasti hakusessa.

Kuten vanha sanonta kuuluu: lusikka kauniiseen käteen, pukukoppi ja puucee peräkärryn kyytiin ja nokka kohti Lammia, Juottimen rantaa.

Tsuida duida osaatsä uida pysytsä pinnalla?

 

Lue myös: Hämeenlinna ei lupaa parannusta Juottimen rantaan

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski