Lukijoiden mielipiteet Keski-Häme

Vaaleista

Lukijoiden kirjoituksia ja kuvia julkaistaan Keski-Hämeen Lukijan mielipide -palstalla lehdessä ja verkossa. Osallistu sinäkin! Kuva: Colourbox

Kirsti Häppölä kirjoitteli aika kovaa vaalipropagandaa Keski-Hämeessä. Oliko kyse peräti vihapuheesta tai kiihottamisesta kansanryhmää vastaan? Vai huoli keskustan huonosta kannatusluvuista? Ainakaan siinä ei arvostettu kovin korkealle demokratiaa.

Yhdysvalloissa kansa meni äänestämään Donald Trumpin peridentiksi, väärin äänestetty. Nyt kun hän yrittää lunastaa vaalilupauksensa (harvinainen poliitikko?)  ja rakentaa mm. muurin rajalle, syntyy kauhea älämölö. Englannissa, kun kansa ihan oikeasti äänesti brexitin puolesta (52/48 ), niin eikö taas…väärin äänestetty. Kumpikaan maa ei ole katastrofitilassa, vaan aikanaan kansa ratkaisee, jatkaako Donald Trump presidettinä, ja Englannissa brexit toteutuu tavalla tai toisella, ja se voi olla Englannille jopa hyvä ratkaisu, ei EU mikää autuus ole Suomellekaan, kysytään vaikka maanviljelijöiltä.

Kirsti ei luota siihen, että seuraavissa vaaleissa voidaan laittaa ”ukko vaihtoon”,  jos ei meno miellytä, pitää varoittaa kansaa väärin äänestämästä.

Suomen osuus maailman ilmastopäästöistä on 0,1 % ja täällä on tehty paljon päästöjen vähentämiseksi. Esimerkiksi sähköstä tuotetaan jo 65 % päästöttömästi. JOS Olkiluoto 3 joskus valmistuu, 80 %. Se, että Suomessa kielletään saunanlämmitys, ei ratkaise ilmastokysymystä, ratkaisu on siinä, että isot saastuttajat vähentävät päästöjään. Voidaan olla myös eri mieltä siitä, että ”kaikki ihmiset siellä nahkan alla” on samanlaisia. Ainakin Oulussa ja muuallakin ollaan huolissaan siitä, että kun aiemmin lapset saivat kulkea turvallisesti kaupungilla, niin nyt on tultu tilanteeseen, jossa lapsia pitää vahtia ja varoitella raiskaajista. Ymmärän kyllä, että kirjaihmisiä ja muuta parempaa väkeä harmittaa, kun tavalliselle kansalle on annettu äänioikeus. He pystyisivät hoitamaan maan/maailman asiat ilman kiusallisia vaaleja.

Osmo Kivensalo

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski