Lukijoiden mielipiteet Keski-Häme

Vieläkin naispappeudesta

Lukijoiden kirjoituksia ja kuvia julkaistaan Keski-Hämeen Lukijan mielipide -palstalla lehdessä ja verkossa. Osallistu sinäkin! Kuva: Colourbox

Olen seurannut lukijapalstalla käytävää keskustelua naispappeudesta. Ensinnäkin on todettava, että olen aikanaan Lammilla asuessani kokenut, että ev.lut kirkon piirissä ovat hyvät (nais)papit.

Virkoihin on varmasti valittu muista kuin sukupuolisyistä henkilöitä.

Muistan kun olin muutama vuosi sitten Lammin terveyskeskuksen silloisella vuodeosastolla hoitajana töissä, ja oli hartaushetki. Hartaushetken jälkeen eräs vanhempi potilas soitti kelloa ja kun menin hänen luokseen, hän sanoi ettei hänellä muuta asiaa ollut, kertoi vain saaneensa siunauksen ja vastaukset Jumalalta hartautta pitäneen kirkkoherra Heli Ulvisen kautta. En ollut aikaisemmin keskustellut hengellisistä asioista tämän tädin kanssa. Tuo hartaustilaisuus olikin todella Pyhän Hengen valtaama. Minäkin hoitajana sain siitä virvoitusta työni keskellä. Olen muutenkin kunnioittanut Heli Ulvista aina, samoin kuin iloinnut muistakin papeista, kun olen sattunut heitä kuulemaan eri tilaisuuksissa. Tiedämme että Jumala kutsuu Sanan julistajiksi myös naisia, olihan mm vapaakirkon kunnioitettu sanan julistaja Hilja Aaltonen tällainen, samoin monet myös nykyaikana jopa helluntaiseurakunnissa vaikuttavat julistajat. Joskus Jumalan on täytynyt laittaa jollekin paikalle nainen, kun sopivaa miestä tehtävään ei ole löytynyt, näinhän valotti kutsumustaan myös Kathryn Kuhlman, jo edesmennyt Herran palvelija.

Olen iloinnut, että Lammilla on ollut hyvä yhteistyö kolmen seurakunnan kesken, on saatu mm yhteisiä lastentapahtumia pitää ja joitain muitakin yhteisiä hankkeita. Niinhän Jeesuskin toivoi, että Hänen kansansa yhtä olisi. Kerran taivaassa ei ole raja-aitoja, on vain ihana Jeesus ja pelastuneet eli perille päässeet, jotka pääsevät sinne Jeesuksen veren kautta. Kehoitankin jokaista lukemaan uutta Testamenttia ja koko Raamattuakin ja itse etsimään sieltä se pelastuksen lanka.

Kiitän Taivaan Isää tähän asti ilmenneestä Lammin seurakuntien hyvästä yhteydestä.

Kaikkia kirjoittajia ja Lammin seurakuntia siunaten

Maarit Dahlström (Korremäki)
Hollolan helluntaiseurakunta, Hollola.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski