Pääkirjoitukset Keski-Häme

Arvoton joulunäytelmä

Merja Hirvisaari on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Korvatunturilla kiehui. Ei puurokattila, se oli jo palanut pohjaan, vaan raivo. Se oli ennenkuulumaton tilanne Korvatunturilla, koska siellä piti tutkitusti asua koko maailman onnellisimman tonttukansan. Raivo kupli kuitenkin nyt kilteimpienkin ja jopa ahkerimpienkin tonttujen mielissä, koska kaikki oli mennyt ihan pieleen, eikä kenelläkään ollut enää kivaa.

Korvatunturilla oli tehty vallankumous. Kapinatontut esittivät ensin yhdessä paikassa oikein kilttiä, toisessa erittäin tunnollista ja kolmannessa uskomattoman ahkeraa. Näin he pääsivät pikkuhiljaa sisäpiireihin, ja alkoivat sitten tietoisesti myrkyttää Korvatunturin ilmapiiriä. Kaiken piti muuttua! Ja kun kapinatontut lopulta kokivat olevansa tarpeeksi vahvoja, he syöksivät pukin ja muorin vallasta. Valkoparta tungettiin yön pimeydessä konsulikyytiin ja kyydittiin jonnekin kauas pakkolomailemaan. Paluulippuja ei laitettu mukaan ollenkaan.

Lanseerattiin Korvatunturi 2.0. Enää ei kysytty osaamista, vaan eri paikkoihin pistettiin puuhailemaan niitä, jotka kaikkein eniten halusivat olla jotain muuta kuin mitä he oikeasti olivat. Saunatonttu yritti kyllä oikein kovasti olla tallitonttu, mutta se ei kerta kaikkiaan osannut jouluporojen kieltä, ja kaikki lahjarekien ohjakset olivat aivan solmussa, ja porotkin purivat jo toisiaan. Joulumuorin puurokauhaa pyörittänyt keittiötonttu oli joutunut sairaslomalle, kun hänen tilalleen laitettiin lannan luontiin kyllästynyt tallitonttu, jonka puuronkeitto meni ihan pipariksi, paitsi että häneltä piparitkin paloivat.

Kukaan ei ottanut vastuuta mistään, paitsi tunnollisten tonttujen sukanvarsisäästöistä, jotka nyt vaadittiin yhteiseen pussiin; maksamaan uusien pukkien palkat. Pukin paikalle oli nimittäin niin suuri tunku, että johtajaa vaihdettiin kerran viikossa, ja kun kaikki uudet pukit halusivat enemmän palkkaa kuin ennen, oli jouduttu siihen tilanteeseen, että Korvatunturilla ei ollut enää varaa tehdä itse lahjojakaan. Matkustamisesta aina haaveillut puutarhatonttu lähetettiin maailmalle etsimään halpalahjoja niiden tilalle, mutta huhut kertoivat hänen jääneen etsimään Afrikan tähteä, tonttujen kolehti taskuissaan.

Pahinta oli kuitenkin se, että uudet johtajat olivat ilkeitä, nokkavia ja armottomia, ja syyttivät omista virheistään kaikkia muita. Korvatunturin täytti riita, murhe ja masennus.

Sadussa joulupukki ja muori löytäisivät tiensä takaisin paikoilleen, ja Korvatunturille palaisi järjestys ja rauha. Oikeassa elämässä taitaa olla viisainta vain kirjoittaa: sen pituinen se.

Merja Hirvisaari
Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski