Pääkirjoitukset Keski-Häme

Joskus voi kehuakin

Merja Hirvisaari on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Viime viikolla vietettiin lehtiviikkoja etänä ja pääsin kuulemaan maan muiden paikallislehtien tekijöiden tunnelmia ja kokemuksia. Jonkin verran helpotti huomata kaikkien painiskelevan saman kaltaisissa murheissa ja kylpevän yhteneväisissä iloissa. Seutukunnat ovat persoonallisia, mutta yhteiskunta on ympärillämme yksi ja sama.

Yksi yhteisistä huolenaiheista olikin yhteiskunnallisen viestinnän muuttuminen peräti paikallismedian kilpailijaksi, ja silloin vielä Sanomalehtien liiton, nykyiseltä nimeltään Uutismedian liiton, lakiasiainjohtaja Ismo Huhtanen luotaili niitä rajoja, mihin kunnan resursseja voi laillisesti käyttää. Aihe oli erittäin kiinnostava. Mieleen jäi kuitenkin myös keskusteluun osallistuneen Turun kaupungin viestintäjohtajan Saara Malilan kommentti siitä, että paikallinen media tuntuu aina kritisoivan ja voisi sen lisäksi ehkä joskus myös osallistua ilmestymisalueensa imagon rakentamiseen.

Painoin oman korvani taakse muistutuksen, että heti kun kohdalle osuu pitäjiä koskeva hyvä päätös, niin muistan sen tekijöitä kehua.

Ei tarvinnut kauaa odottaa, kun julkisuuteen tuli Hämeen liiton torjuva kannanotto Paadenkolun kiertotalousalueeseen. Sen käsittelyssä Hämeenlinnan kaupungin ympäristöihmisten valppaus oli alun alkaenkin sen takana, että alue otettiin tarkemman selvityksen alle. Erinomaista työtä siis heiltäkin! Vaikka maakuntakaavan valmistelussa vähän pelotti, että otettiinko asukkaiden tunnot tarpeeksi vahvasti huomioon, niin täytyy sanoa lämmön taas läikähtäneen mielessä, kun luin Hämeen maakuntahallituksen näkemystä siitä, mihin Paadenkolun toiminta soveltuu ja mihin ei. Itselleni on tärkeää myös tietää, että maakuntahallituksessa istuu monta sellaista päättäjää, jotka Hämeenlinnan hallituksessa ja valtuustossa ovat päättämässä Hauhon, Lammin ja Tuuloksen tulevaisuudesta.

Lämmin kiitos, kun piditte pitäjien puolta!

En kovin kiltisti ole valtionkaan päättäjiä käsitellyt, mutta toinen iso ilon aihe oli tiistaina julkistettu ympäristöministeri Krista Mikkosen päätös valita Evo toiseksi kansallispuistohankkeeksi, jonka kanssa työtä jatketaan. Senkin osalta nousi esiin paikallisen äänen kuuleminen: hankkeelle perustettavan alueellisen työryhmän pitää ottaa huomioon Evolla toimivien tahojen aluetarpeet. Puiston ulkopuolelle on tarkoitus rajata ainakin metsäopiston opetusmetsät ja partiolaisten leirialue, ja hirvenmetsästyskin halutaan varsinaisen puistoalueen ulkopuolella mahdollistaa. Hienoa työtä!

No niin. Nyt tuli kehuttua niin paljon, että ensi viikolla voinkin sitten taas hyvillä mielin antaa paukkua. Ei nyt sentään makeaa mahan täydeltä

Merja Hirvisaari
Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Tagit

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski