Pääkirjoitukset Keski-Häme

Keski-Häme jatkaa alueensa äänitorvena

Ville Hakala on Keski-Hämeen päätoimittaja.

Perinteikäs paikallislehti Keski-Häme sai keskiviikkona 1.4.2020 uuden omistajan ja päätoimittajan, kun Mediatalo ESA oy osti lehden. Uusista tuulista huolimatta lehden tekemistä jatketaan aikaisempien päätoimittajien viitoittamalla linjalla ja heidän kovalla työllä avaamallaan ladulla.

Neljän pitäjän alueella ilmestyvä Keski-Häme täyttää syksyllä jo 64 vuotta. Lehti on vuosikymmenten varrella osoittanut moneen kertaan tarpeellisuutensa kanta- ja päijäthämäläisessä mediakentässä. Tätä vuosikymmenten mittaista kallista perintöä pyritään kunnioittamaan lehden nykyisessä ja tulevassa tekemisessä.

Keski-Hämeen jutut käsittelevät alueensa asukkaille tärkeitä asioita ruohonjuuritasolta aina valtakunnan politiikkaan saakka, sikäli kuin se vaikuttaa lammilaisten, hauholaisten, tuuloslaisten ja hämeenkoskelaisten elämään.

Lehden tavoitteena on palvella lukijoitaan julkaisemalla kiinnostavia ja ajankohtaisia juttuja. Toinen tavoite on palvella alueen ilmoittajia, joilla on Keski-Hämeen kautta mahdollisuus saavuttaa näkyvyyttä laajalla alueella.

Nykyisellään Keski-Hämeen lehtipaketti pitää sisällään tärkeät lähipiirin uutiset, tapahtumat ja ilmoitukset sekä juttuja, jotka koskevat laajemmin koko aluetta. Keski-Häme on vahvasti mukana myös digitaalisessa maailmassa, ja niin näköislehti kuin aktiivinen uutissivustomme palvelevat lukijoita lähellä ja kaukana.

Haluamme kulkea lukijoiden kanssa samaa matkaa. Haluamme myötäelää, edistää ja tukea niin kunkin pitäjän omaleimaista arkista elämää kuin myös alueen elinkeinoelämää. Tämä korostuu erityisesti nyt, kun koronaviruspandemia vaikuttaa tämänkin alueen arkeen ja talouselämään. Olemme kaikki samassa veneessä, ja me selviämme tästä. Yhdessä!

Uusi omistaja ja uusi päätoimittaja herättävät varmasti kysymyksiä lehden linjasta ja tulevaisuudesta. Keski-Hämeen nykyinen toimintamalli on toimiva, eikä sitä olla kevyin perustein muuttamassa.

Median murroksesta puhutaan jatkuvasti, ja aihe koskettaa myös kaikkia paikallislehtiä. Pienellä ja ketterällä, lukijoita ja ilmoitusasiakkaitaan lähellä olevalla, lehdellä on kuitenkin mainiot mahdollisuudet pärjätä myös tulevaisuudessa. Osaltaan uskoa tulevaisuuteen tuo myös uuden kustantajan leveät hartiat.

Summa summarum: Keski-Häme pysyy tuttuna Keski-Hämeenä jatkossakin.

Ville Hakala
Kirjoittaja on Keski-Hämeen päätoimittaja.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski