Pääkirjoitukset Lammi

Lammille luvassa sykettä

Esa Joensuu on Keski-Hämeen yrittäjä ja vastaava päätoimittaja.

Kymmenen vuoden takaisen kuntaliitoksen jälkeen olemme monta kertaa joutuneet uutisoimaan asioita, joissa pitäjäläiset ovat olleet tyytymättömiä kaupungin ratkaisuihin. Ihmiset ovat pitäneet niitä epäoikeudenmukaisina haja-asutusalueita kohtaan. Kaupunki on ottanut, mutta ei anna.

Nyt olemme ainakin yhdessä asiassa uuden ajan edessä. Hämeenlinna kaupunki ja sen kehittämisyhtiö Linnan Kehitys Oy ovat kuunnelleet lammilaisia ja lähtevät nyt kehitystyöhön yhteistyössä lammilaisten kanssa. Pitäjään on tavoitteena saada lisää elinvoimaa, asukkaita, työpaikkoja ja toimeliaisuutta. Kaupunki ei tule tekemään tätä valmiilla toimintaohjelmalla, vaan rakentaen ja toteuttaen suunnitelmat yhdessä lammilaisten kanssa. Yhteistyö on tässä se avainsana ja avaimet ovat hankkeessa ratkaisevasti lammilaisten toimijoiden, yrittäjien, yhdistysväen ja tavallisten pitäjäläisten käsissä.

Kehityshankkeessa tullaan toteuttamaan etenkin niitä asioita, mitä lammilaiset haluavat kehittää. Avuksi saamme Linnan Kehityksen ja Hämeen ammattikorkeakoulun osaajia.

Vastaavalla tavalla on jo toteutettu kehitystyötä Kalvolassa. Asiaa Turvantalolla viime viikolla esittelemässä olleet Marko Ahtiainen, Pia Niemikotka ja Jukka Raitanen olivat niin innostuneita, että saman innostuksen pitää tarttua myös lammilaisiin. Hankkeen suunnitteluvaihe kestää nyt jonkin aikaa, mutta jo syksyllä pitäisi alkaa tapahtumaan. Kehittäminen tapahtuu osahankkeina, joille haetaan oma juuri siihen tarkoitukseen sovitettu rahoitus.

Kehittämisen onnistuminen on jatkossa kiinni lammilaisista, etenkin yritysväestä ja muista toimijoista. Jos nyt ei lähdetä täysillä mukaan ja kehittämään yhteistyössä, on jälkeenpäin turha valittaa. Nyt mahdollisuus on annettu ja se kannattaa käyttää.

Erittäin myönteistä oli myös kuulla Linnan Kehityksen taholta selkeä lupaus, että Hauho ja Tuuloskin tulevat kehitystyön kohteiksi ajallaan. Toivottavasti myös Hollolan ja Lahden seudun kehityshankkeet tulevat ulottumaan tehokkaasti Hämeenkoskelle asti, jotta koko 12-tien varsi kehittyy vielä nykyistä elävämmäksi ja saa vielä paremmin hyödyn vapaa-ajan aktiviteettien rahavirroista.

Esa Joensuu
Kirjoittaja on Keski-Hämeen yrittäjä ja vastaava päätoimittaja.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski