VPK banneri
Pääkirjoitukset Keski-Häme

Minä olin ylpeä

Merja Hirvisaari on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Suomi oli koko maailman katseitten keskipisteessä parin vuorokauden ajan. Voi että minä olin ylpeä. Pienen pieni Suomi sai kaksi maailman tärkeintä miestä vieraakseen yhtä aikaa – ja ne ihmiset, joista kukaan ei koskaan kuule yhtään mitään, tekivät niin hurjasti hyvää työtä, että kaikki vierailijat lähtivät täältä pois tuohtuneina ihan kaikesta muusta paitsi Suomesta.Ihan sama, mitä näiden suurvaltajohtajien persoonasta itse kukin on mieltä. Heidän jokaista henkäystäänkin seuraa koko maailman media. Riippuen toimittajan kotimaasta, jompi kumpi tai molemmat heistä ovat ihan roistoja tai ainakin umpityhmiä ja kaikki mitä he tekevät, on jonkun tai kaikkien mielestä ihan väärin. Mutta Suomi! Tämä ihana maa!

Maailman merkittävimmät uutistoimistot levittivät pöyristyneiden kohu-uutistensa keskeltä yhtä ilosanomaa: Suomi on täydellinen.
En tiedä, ovatko ne ihmiset saaneet kunnon kiitoksen, jotka keksivät idean mansikoista ja herneistä, puhumattakaan niistä, jotka niitä jakoivat. Tai ne ihmiset, jotka puursivat kellon ympäri monta päivää putkeen sekä ennen että jälkeen kokouksen varmistaakseen sen, että kaikki sujuu, niin kuin se sujui: rasvattuna ja hymyssä suin. Yhteydet pelasivat, aikataulut pitivät, kahvia ja ruokaa riitti, printtereissä oli paperia ja vessassa myös, ja turvatarkastukset olivat niin tikissä, että jotain omaa etuaan shokkiefektillä esiin tuovat pysyivät omalla sarjatasollaan samalla, kun vieraiden turvallisuuden todelliset uhat pystyttiin tehokkaasti estämään.

Pienet ihmiset tekivät ahkerilla ja hyvää tahtovilla käsillään suuria tekoja Suomen maineen puolesta ja pelastivat paljon sellaistakin, minkä sensaatiohakuiset otsikot ovat tahallaan yrittäneet tuhota.

Arvosteleminen ja toisen virheille nauraminen on älyttömän helppoa, ja siihen kykenee ihan kuka tahansa. Kohuotsikon keksimisestä ei kukaan ansaitse kunnioitusta, varsinkaan jos otsikko tahallaan johdattaa lukijaansa harhaan. Sehän on halveksittavaa koulukiusaamista ja huijaamista. Ihan tavallisen ihmisen oman, ihan tavallisen työn hyvin tekemisestä saa parhaimmillaan hyvää mainetta koko Suomi. Näistä ahkerista puurtajista minä olen nyt jo monta päivää ollut ihan tavattoman ylpeä. Niin kuin olen koko elämäni ajan ollut myös omasta kotimaastanikin. Ahkerien ja rehellisten ihmisten Suomesta.

Kotimaani onpi Suomi, Suomi armas synnyinmaa. Siellä synnyin, sinne mieli palaa mailta maailman. Taaton maa ja maammon kieli, kuinka teitä rakastan!

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski