Pääkirjoitukset Keski-Häme

Nuorilla toimittajilla on asiaa

Tämän viikon Keski-Häme on Hauhon Yhtenäiskoulun 8.-luokkalaisten tekemä koululaisnumero.

Viimeiset kaksi viikkoa Hauhon Yhtenäiskoulun kasiluokkalaiset ovat toimineet Keski-Hämeen toimittajina Hauholla.

Projektin alkaessa kerroin nuorille, että kyseessä ei ole mikään harjoitus, vaan teemme yhdessä ihan oikean sanomalehden, jonka on oltava niin laadukas, että lukijamme ovat siihen tyytyväisiä.

Nuorten ilmeet olivat vähän vakavia, mutta olemme onneksi tehneet jo useita koululaisnumeroita. Tiesin, että voimme luottaa tämän yhteistyön hedelmiin. Nuorten tekemien juttujen julkaisemisessa on aina saanut tuntea aitoa ylpeyttä – niin nytkin.

Tässä koululaisnumerossa on mielenkiintoisia ja erittäin ajankohtaisia juttuja Hauholta ja hauholaisista. Näkökulmista, jotka ovat hauholaisten nuorten ikiomia ja taatusti tuoreita.

Hauholla painotimme nuorille paikallislehden merkitystä totuuden kertojana maailmassa, missä jatkuvan informaatiotulvan näennäisuutisia tuottavat erityisesti sellaiset tahot, joille on totuutta tärkeämpää saada oma sanomansa tai tuotteensa myydyksi – myös nuorille itselleen. Korostimme sitä, että journalismi on nimenomaan sellaista tiedon välittämistä, missä ei kuulu viestin tuojan oma ideologia.

Itseäni motivoi kouluyhteistyöhön ymmärrys siitä, että jos nuoret eivät innostu journalismista, totuudelle käy huonosti. Sen vuoksi on varsin palkitsevaa nähdä tuon innostuksen pieniä ja joskus vähän isompiakin kipinöitä sinkoilemassa silmistä, joiden tarkat katseet luokassa kohtaan. Journalismi tarjoaa myös nuorille mahdollisuuden ottaa selvää sellaisista asioista, mitkä heille ovat tärkeitä.

Miksi busseja ei kulje tarpeeksi usein kantakaupunkiin, niin että hauholaiset nuoret pääsevät harrastuksiin? Miksi lähijärvi on niin saastunut? Miten hauholaisia vanhuksia hoidetaan?

Tämän ja paljon muuta kertoo paikallislehti Keski-Häme tässä Hauhon koululaisnumerossa. Minkä arvosanan sinä meille antaisit?

Merja Hirvisaari
Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja.

 

 Tämän viikon digilehti on veloituksetta kaikkien luettavissa. Käy tutustumassa koululaistoimittajien juttuihin ja anna palautetta!

 

Huom! Artikkelin kuva on vaihdettu. Alkuperäisessä kuvassa oli aukeama koululaisnumerosta, ja yhdessä otsikossa oli virhe: Jouni Heinonen (kd.) ei ollut Hauhon ainoa ehdokas eduskuntavaaleissa, vaan ehdolla olivat myös Kari Aaltonen (sin.) ja Tero Kahari (ktp.). Pahoittelemme toimituksen virhettä!

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski