Pääkirjoitukset Keski-Häme

Nyt loppui usko

Jotenkin sitä aina kuvittelee, että lopulta kaikki järjestyy. Uskoo ja ainakin toivoo, että ihmiset eivät kerta kaikkiaan voi loputtomiin olla niin tyhmiä, että he taas suostuisivat siihen, tähän ja tuohon, mitä heille muka oikeana tuputetaan ja mikä oikeasti vain heikentää heidän oman elämänsä laatua.

Onhan se tuottanut järkytyksiä, kun he kuitenkin ovat kaikkeen suostuneet, mutta vaikka välillä on ohimoita kiristänyt ihan kunnolla, olen kuitenkin aina jaksanut uskoa siihen, että lopulta se äly kuitenkin voittaa. Nyt joudun luovuttamaan. Toivoa ei ole.

Sain viikonloppuna kuulla, että uusin myyntihitti on selfie-voide. Siis sellainen kosmeettinen tuote, joka suojaa runsaasti omakuvia kännykällä ottavien herkkää hipiää älylaitteiden siniseltä valolta.

Juuri niin, luit oikein. En tiedä, ovatko ostajat jo ryhtyneet rakentamaan jonomuodostelmia tätä supertuotetta saadakseen, enkä ihan rehellisesti sanottuna haluakaan tietää.

Minun uskoni ihmiskunnan kykyyn selviytyä tästä elämästä on nyt lopullisesti tuhoutunut.

Me on hävitty tää peli.

Ei sellainen ihmiskunta selviä ilmastonmuutoksesta, väestöräjähdyksestä, merien saastumisesta eikä edes sademetsiä tuhoavista palmuöljytuotteista, jolle menee kaupaksi selfie-voide. Tai joka edes kehtaa valmistaa sellaista. Nyt en enää yhtään jaksa edes ihmetellä, miksi ihmiset yhä uudelleen menevät juuri niihin halpoihin, millä heitä yritetään manipuloida ajattelemaan, sanomaan, tekemään ja varsinkin ostamaan oikein.

Se on vain vielä selvittämättä, että mille säteilylle ihmiset on alistettu ja kuka sitä myrkkyä levittää. Mikään muu ei oikein selitä sitä, että terve järki on ihan kokonaan tästä maailmasta kadonnut. Niin hulluja selityksiä tulee kansalaisille kaikenmaailman poliitikoilta, virkamiehistä nyt puhumattakaan, että heidän käsissään se ei ainakaan ole ollut, elleivät sitten ole itseään sumuttaneet ihan ensin.

Paitsi, tietenkin, jos syyllinen tosiaan onkin se älylaitteiden sininen valo?

Milloin sinä viimeksi otit selfien?

Merja Hirvisaari
Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski