Pääkirjoitukset Keski-Häme

Pala palalta palautetta

Merja Hirvisaari on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Aika moni asia – ja ihminen – avautuu aivan uuteen ulottuvuuteen, kun mielipiteen muodostaminen tai sen kertominen tapahtuu kasvotusten, eikä vain jonkun toisen tulkintana tai omassa päässä pähkäiltynä. Olen tällä viikolla saanut keskustella harvinaisen monen ihmisen kanssa ajankohtaisista ja tärkeistä aiheista, ja huomaan tallettaneeni mieleeni useampiakin ajatuksia ja tiedonmuruja, jotka ovat avartaneet ymmärrystäni. Tällä viikolla erityisesti Lammista – ja vähän itsestänikin.

– Lammilaiseen luonteeseen ei kuulu antaa tietoja kenellekään ulkopuoliselle yhtään mistään, sanoi Riihilahden Pauli, kun keskustelimme siitä, miten merkittävä Porraskosken juutalaisten tarina on. Ja miten salassa heidät onnistuttiin täällä pitämään.

– Mehän lähdemme siitä, että Lammilla ei mitään peruta, sanoi Lammi-Rallin johtajana tänä vuonna toimiva Järvisen Anne, kun kyselin kahden viikon päässä häämöttävän tapahtuman näkymiä. Lämpimän sään puristuksissa ollut ”talvi” on jo peruuttanut kaksi osakilpailua alkuvuodesta. Lammilla ei kuulemma kuitenkaan peruta, korkeintaan siirretään, jos on ihan pakko.

– Keski-Häme on hyvä lehti, kun siinä on uutisia, kertoivat pienet Sudenpennut, kun kävivät suorittamassa Toimittaja-jälkeä toimituksessa. Persoonat pääsivät hyvin esiin jo aivan pienistä lammilaisista, tytöistä ja pojista. Riemullisen kohtaamisen päätteeksi yksi tuli silmät loistaen luottamuksellisesti kuiskaamaan:

– Minä olen sukua Kekkoselle!

Olimme molemmat sitä mieltä, että se on oikein hieno asia ja oikeastaan ihan uutinenkin.

– Miksi sinun profiilikuvassasi lukee ”Tuen Lammia”, kun Keski-Häme on myös Hauhon, Tuuloksen, ja Hämeenkosken paikallislehti, kysyi yksi lammilainen. Hän oli huolissaan siitä, että loukkaan muita lehden lukijoita. Vastasin uskovani, että nyt kun Lammi taistelee lukionsa ja oman tulevaisuutensa puolesta, ja juuri nyt Lammin pää on pölkyllä, minunkin pitää näyttää tukeni. Ja että samalla tavalla tekisin sen kaikkien muidenkin pitäjien kohdalla. Olen pitäjien puolella.

– Luen aina ensimmäiseksi sinun kirjoituksesi lehdestä, kun se on joka kerralla niin erilainen, että voisi kuvitella sinussa olevan monta persoonaa? Tämä naurattaa vieläkin. Vastasin, että ihan lääketieteellistä diagnoosia siitä ei ole tehty, mutta kun tulisieluna tiedän olevani aikamoinen totuudentorvi, niin pitää välillä aina tietoisesti pehmentää, etteivät ala lukijat vaihtaa kadun toiselle puolelle, kun tulevat vastaan.

Sisimmässäni alan olla melko vakuuttunut siitä, ettei sitä Lammi-Rallia tarvitse siirtää. Lammi on kuin onkin ihan oma lukunsa.

Merja Hirvisaari
Kirjoittaja on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski