Pääkirjoitukset Keski-Häme

Paperilehti on paras ja filmikamera on lit!

Esa Joensuu on Keski-Hämeen yrittäjä ja vastaava päätoimittaja.

Otsikko ei ole itse keksimäni kehu, vaan näin otsikoi kolumninsa Tekniikan Maailman verkkopalveluiden toimituspäällikkö Sami Rainisto. Kun digiprofeetat ovat tähän asti ennustaneet paperilehtien tuomiopäivän olevan lähellä, löytyy digiväestä nyt jo rohkeutta toteamaan, että lehden lukeminen paperilta on aivan mahtavaa.

Painetun lehden ”käyttöliittymää” on hiottu lukijaystävälliseksi vuosikymmeniä, vanhimpien lehtien osalta voidaan puhua jo vuosisadoista. Edellä mainitsemani digiasiantuntijakin luettelee ne perusasiat, mitkä paperisessa lehdessä erityisesti viehättävät. Lehdestä näkee jo päältä päin, missä on sen alku ja loppu. Sitä on helppo selata eteen- ja taaksepäin. Uutisen pituuden näkee lehdestä saman tien. Paperilta lukeminen rasittaa silmiä vähemmän kuin ruudulta katsominen. Ja se tunne, että pitää kädessään jotain konkreettista!

On verkossa sentään etujakin. Siksi Keski-Hämekin avasi runsas puoli vuotta sitten uudet verkkouutisensa täydentämään paperilehden tarjontaa. Paperilehdessä tila on rajallista, mutta verkkoon saamme enemmän kuvia. Paperilehdessä videon julkaiseminen ei onnistu, vaikka kuinka yrittäisi. Verkkoon saamme uutisia tuoreeltaan kerran viikossa ilmestyvää paperilehteä nopeammin. Ja onpa verkosta aikaisempien uutisten hakeminenkin kätevämpää kuin paperilehdistä.

Paperilehden tilaajalle Keski-Hämeen verkkosisältö tulee kaupan päälle. Toimimalla ohjeiden mukaan saat palvelut käyttöösi ja pulmatilanteissa asiakaspalvelumme auttaa.

Helsingin Sanomien toimittaja Sami Sillanpää taasen kertoi kolumnissaan teini-ikäisen tyttärensä suhtautumisesta filmikameraan. Filmikameralla kuvaaminen on nykyään nuorten mielestä erityistä, koska tuloksena on konkreettisia kuvia, jotka säilyvät ja joita voi pitää kädessä. Filmikameralla kuvaaminen on kuulemma nyt lit. Nuorisoslangista suomennettuna mahtavaa, ihan liekeissä olevaa. Koska filmikin on rajallista, oli Sillanpään tytärkin käyttänyt sitä säästeliäästi: viikonlopun aikana oli otettu kokonaista kolme kuvaa.

Vannoutuneimmat musiikkifriikitkin ovat palaamassa tai koko ajan pysyneetkin digimusiikin sijaan äänilevyjen kuuntelemisessa aidon soundin vuoksi. Voimme siis todeta, että vaikka maailma muuttuu, ei se kuitenkaan muutu hetkessä, eikä kaikki hyväksi todettu katoa.

Näissä merkeissä toivotamme Keski-Hämeestä kaikille lukijoillemme aurinkoista ja lämmintä juhannusta!

Esa Joensuu
Kirjoittaja on Keski-Hämeen yrittäjä ja vastaava päätoimittaja.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski