Pääkirjoitukset Keski-Häme

Parempia päätöksiä

Merja Hirvisaari on Keski-Hämeen uutistuottaja.

Hienoa, että Keski-Häme pitää kiinni median tehtävästä! Kiitos, kun pidätte meidän asiaamme esillä! Miksi teidän pitää olla niin negatiivisia? Ettekö ajattele koko kaupungin etua? Silloin, kun uutinen koskettaa erilaisia intressitahoja, reaktiot siihen voivat olla hyvin erilaisia ja mielipiteet kaukana toisistaan. Syntyy keskustelua, jossa omia näkemyksiä joutuu perustelemaan paremmin. Paikallislehti on onnistunut tehtävässään.

Totuuteen on aina monta tulokulmaa. Kun Tuulokseen suunnitellaan kierrätys- ja kaatopaikkaa, asian vaikutukset ovat täysin erilaiset sille yrittäjälle, joka miettii omaa toimeentuloaan, sille mökkiläiselle, jonka mökkitielle on tulossa jopa monikymmenkertainen määrä isoja kuorma-autoja nykyrauhan tilalle, sille päättäjälle, joka miettii kaupungin työpaikkoja ja tulovirtoja, sille viranomaiselle, joka miettii asian vaikutuksia oman vastuualuuensa asioihin. Luontokin näyttäytyy eri tavoin sille, joka sitä suojelee, sille joka saa siitä elantonsa ja sille, joka hakee sieltä yksityisyyttä ja rauhaa. Paikallislehden pitäisi kyetä huomioimaan nämä kaikki, mutta ennen kaikkea lehden on toimittava niiden lupausten mukaisesti, joita se on tehnyt omille lukijoilleen: tehdä vastuullista journalismia ja toimia pitäjien puolustajana ja pitäjien asukkaiden äänitorvena.

Tiesithän sen, että kansainvälisten tutkimusten avulla on pystytty osoittamaan, että päättäjät tekevät parempia päätöksiä, kun paikallinen media on aktiivinen ja uutisoi heidän tekemästään työstä?

Kun Keski-Häme nostaa esiin riskejä ja uhkakuvia, lehden tavoitteena ei ole kaataa hankkeita, vaan varmistaa se, että asukkaat saavat riittävästi tietoa asioista päätösten takana – tietoisena siitä, että päättäjät ovat tarkempia omassa työssään, kun julkisuus kulkee avoimesti heidän rinnallaan.

En väitä, ettetkö juuri Sinä voisi virkamiehenä, päättäjänä, yrittäjänä, asukkaana – ihmisenä – olla niin erinomainen, että tekisit joka tapauksessa parhaat mahdolliset päätökset, jotka olisivat kokonaiskuvassa kaikille oikeudenmukaisin vaihtoehto. Viittaan kuitenkin noihin tehtyihin tutkimuksiin ja totean, että pitäjien kannalta on silti viisainta, että kylillä luetaan aktiivista ja asioihin journalistisesti suhtautuvaa paikallislehteä.

Merja Hirvisaari

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

Lukijoiden mielipiteet