Pääkirjoitukset

Pelisilmää

Esa Joensuu on Keski-Hämeen yrittäjä ja vastaava päätoimittaja.

Hämeenlinnan liitospitäjien valtuutettuja oli koolla pari viikkoa sitten Tuuloksessa. On hienoa nähdä, että yhteisistä asioista ja tavoitteista keskustellaan yli puoluerajojen eikä vain omissa poteroissa. Politiikka on parhaimmillaan yhteistyötä oman alueen parhaaksi eikä vain oman aatesuunnan etujen ajamista. Juuri yhteistyötä näissä kokoontumissa on lähdetty kohentamaan. Alkuunpanijana tapaamisissa on ollut Vesa Kaloinen, joka on halunnut tiivistää pitäjille tärkeiden tavoitteiden eteenpäin viemistä.

Teiden ja muun ympäristöinfrastruktuurin kunnossapito, myymättömät tontit ja maaseudun kehitysohjelmien lopettaminen nykymuodossaan ovat valtuutettujen huolenaiheita. Valtuutetut haluavat myös, että maaseudun elinvoimamahdollisuuksien kehittämiseen saadaan resursseja. Pitäjissä on merkittävä määrä kaupungin veronmaksajia ja on oikeutettua saada veroille vastinetta.

Jotkut yleistä viihtyisyyttä parantavista asioista voivat ovat yksinkertaisia, kuten esimerkiksi Kaloisen jo tekemässään valtuustoaloitteessa ehdottama maisemasta huolehtiminen tienvarsipusikoita raivaamalla. Asiat eivät kuitenkaan tapahdu itsestään, vaan niitä on vietävä päätöksenteossa eteenpäin. Se, mistä aikoinaan itsenäisessä kunnassa saatiin päätös aikaan tarvittaessa nopeasti, voi kaupungin rattaissa viedä hieman kauemmin. Mutta jos ei tehdä mitään, ei myöskään tapahdu mitään. Positiivista kokoontumisessa oli, että paikalla olleet valtuutetut sopivat konkreettisesti esimerkiksi vapaiden tonttien katselmuksista ja seuraavasta kokoontumispäivästä, jotta asioiden eteenpäin vienti ei jäisi puheiden tasolle.

Valtuustokautta on vielä pari vuotta jäljellä ja asioita on mahdollista saada sinä aikana toteutettua. Valtuutetut sopivat esittävänsä puolen vuoden välein yhtä kehityskohdetta eteenpäin vietäväksi. Tämä toimintatapa tuo varmasti paremmin tulosta kuin monen asian yhtäaikainen eteenpäin yrittäminen. Valtuutetuilla on selvästi oikeanlaista pelisilmää siihen, miten kannattaa toimia. Toivon pitäjien valtuutetuille menestystä asioiden eteenpäin viemisessä myös omissa valtuustoryhmissään. Kun on kysymys taloudellisten resurssien kohdistamisesta, voi olla että aina suurin työ ei olekaan idean läpivieminen kaupungin viranhaltijoille, vaan hyväksynnän ja tuen saaminen omalta valtuustoryhmältä.

Esa Joensuu

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski