Pääkirjoitukset Keski-Häme

Postin toiminta jaksaa ihmetyttää

Esa Joensuu jää eläkkeelle huhtikuun alusta. Kuva: Merja Hirvisaari

Olen pariinkin kertaan tämän vuoden aikana vuodattanut ilmoille niitä ongelmia, mitä Keski-Hämeellä on ollut postinjakelun kanssa. Lehtien jakelu on viivästynyt tänä vuonna ydinlevikkialueella päivällä tai kahdella muutaman kerran osassa Hämeenkoskea ja Lammia. Viivästyminen on ollut lähes viikoittaista kesäkuun alusta lähtien osassa Hauhoa ja Tuulosta.

Kaikista viivästyksistä olemme tehneet jakelua hoitavalle Postille asianmukaiset reklamaatiot, mutta ne eivät ole johtaneet mihinkään näkyviin toimenpiteisiin. Päinvastoin, elokuun alussa tilanne näytti vain pahenevan. Asiakkaan näkökulmasta näyttää siltä, että Hauhon ja Tuuloksen pitkiltä jakelureiteiltä yksinkertaisesti käännyttiin takaisin, kun jakeluaika ei riittänyt, ja jakelua jatkettiin perjantaina ja maanantaina. Posti vetoaa sairaustapauksiin ym. odottamattomiin tilanteisiin, mutta miten nämä tilanteet ovat voineet jatkua viikosta toiseen kuukausien ajan?

Me Keski-Hämeessä teemme lehteä muutaman henkilön ydinjoukon ja avustajien voimin. Meilläkin tapahtuu välillä odottamaton sairaustapaus. Lehti on silti lähtenyt aina painolaitokseen ajoissa. Pienenkin organisaation toiminta voi olla ”vikasietoista”, miten sitten Posti ei onnistu tässä? Jotain vikaa täytyy olla työilmapiirissä ja asenteessa täytettäviin sopimusvelvotteisiin. Ainakin Lammin suunnalla tiedämme, että tuntemiemme jakajien asenne työhön on kohdallaan. Tieto kulkee ja ongelmatilanteista yritetään selvitä yhteistoimin. Jakajakaan ei voi mitään sille, että lehtikimppu on kulkeutunut sivuraiteille jossain kohdassa kuljetusketjua.

Vasta kirjelmöinti Postin johdolle elokuussa on saanut toimenpiteitä aikaan. Postin mukaan jakelussa ei ole ollut Hauhon ja Tuuloksen alueella ongelmia enää 17.8. jälkeen. Te tilaajat tiedätte meitä paremmin, jaetaanko Keski-Häme nyt ajallaan. Lähettäkää meille asiasta viestiä, kiitos! Postin tavoitteena on jakaa 90 % postista ennen kello 16. Saamamme palautteen perusteella tuntuu siltä, että Keski-Hämeen alueella emme pääse tähän keskiarvoon. Sen verran paljon saamme palautetta myöhäisestä jakoajankohdasta.

 

Lue lisää:

Eikö Keski-Häme tullut?

Postin jakeluongelmat

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski